AddToAny

Går fra NRK Urix til å bli redaktør i Bistandsaktuelt

Går fra NRK Urix til å bli redaktør i Bistandsaktuelt
- Jeg tror det kan skje noe spennende i møtet mellom redaksjonens solide fagkompetanse og det bredere utenriksblikket jeg tar med meg fra NRK, sier Elisabeth Onsum, ny redaktør i Bistandsaktuelt.
Elisabeth Onsum har lang erfaring med utenriksjournalistikk - på tv, i radio og på nett. Nå bytter 46-åringen ut arbeidsdager i statskanalen med jobben som sjefredaktør i fagbladet Bistandsaktuelt.

Onsum har blant annet arbeidserfaring fra Dagsrevyen, Dagsnytt og Her og Nå. De siste årene har hun vært vaktsjef for NRK Urix og har blant annet bidratt til at utenrikspodkasten Krig og fred ble en realitet. For tida er hun fungerende nestleder i Urix. Den erfarne journalisten har derimot ingen erfaring fra journalistikk på bistandsfeltet.

- Det er klart at jeg får en læringskurve. Men jeg tror det kan skje noe spennende i møtet mellom redaksjonens solide fagkompetanse og det bredere utenriksblikket jeg tar med fra NRK, sier Onsum.

Ingen programerklæring

- Vil du endre Bistandsaktuelt; hvilke endringer ser du i så fall for deg?

- Jeg skal være forsiktig med å komme med noen programerklæring nå. Det må jeg gjøre i samarbeid med redaksjonen, men jeg tenker at vi kan utforske nye måter å nå ut til et litt bredere publikum og jeg tror det er kjempespennende muligheter digitalt, sier Onsum som har fulgt Bistandsaktuelt i mange år både på nett og papir.

- Men det er opplagt at klima, utdanning og digitalisering er temaer som er kjempeviktige. Vi har jo sett nå gjennom pandemien at millioner av sk

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

MENINGER: Det er gledelig at regjeringen har lansert en strategi om klimatilpasning i land i Sør. Men vi har nok strategier som lanseres uten penger.
Bistandsaktuelt 15.04.2021
KOMMENTAR: Utenriksdepartementet slapp billig unna da Institutt for fredsforskning PRIO innbød til debatt om Norges første hundre dager i FNs sikkerhetsråd.
Bistandsaktuelt 15.04.2021
De to norske selskapene har lokaler i kontor- og forretningsbygget Sule Square i Yangon. Telenor visste hvem tomte-eieren er da avtalen ble inngått, men har valgt å ignorere rådene i en rapport til FNs menneskerettsråd.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Therese Vangstad er ansatt som kampanjekoordinator i FORUT.
Bistandsaktuelt 14.04.2021
Marius Henriksen starter i avdelingen International Development Advisory Services (IDAS) i KPMG.
Bistandsaktuelt 14.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt