AddToAny

Full støtte til de streikende ved Handshake Norway

60-70 fagorganiserte deltok på støttemarkering for de streikende HK-medlemmene fredag.
Tirsdag gikk seks HK-medlemmer ved netthandelsbedriften Handshake Norway ut i streik. Fredag stilte 60-70 fagorganiserte fra ulike forbund opp til en markering for å vise sin støtte til de streikende. De hadde med seg 13 ulike faner fra fagforeninger tilknyttet blant annet HK, NNN, Fagforbundet, Fellesforbundet og NTL. Arrangmentet, som varte om lag en halv time, ble avholdt utenfor inngangsdøra til bedriften, som holder til i Rygge i Moss kommune. Seks appellanter uttrykte sin støtte - se bildene nedenfor.

Kravet til de streikende er at bedriften undertegner tariffavtale med Handel og Kontor. En slik avtale regulerer blant annet lønn og arbeidstid. I følge HK er lønna til medlemmene i Handshake Norway langt lavere enn de de vil få med en tariffavtale. Det bestrider imidlertid bedriften.

HK stilte kravet allerede i mars. I juni var forbundet og HK i mekling, uten at avtalen ble undertegnet. Bedriften fikk en ny 14-dagersfrist til å undertegne, men da de to ukene var gått, var et fremdeles ingen avtale på plass. Dermed var streiken et faktum.

Les mer om bakgrunnen for streiken her og hva Handshake Norway sier om den: Seks HK-medlemmer streiker for å få tariffavtale

FÅR STØTTE: Tim Kollerød er tillitsvalgt og talsperson ved Handshake Norway.

Jan-Erik Østlie

UTÅLMODIG: - Våre medlemmer i Handshake Norway skulle hatt en tariffavtale i mars. Da kan vi ikke akseptere at de kanskje får en avtale en gang i august, sa HK-nestleder Lena Reitan.

Jan-Erik Østlie

EN SELVFØLGE: - Det skulle vært unødvendig at vi var her i dag. En tariffavtale i 2021 burde være en selvfølge, sa Shakeel Rehman, leder av Moss Ap.

Jan-Erik Østlie

TAR KAMPEN: - Det er ikke vi utenfra bedriften som er her i dag som står opp for dere. Det er dere som tar streiken som står opp for alle oss andre, sa John Thomas Suhr, leder i HK Oslo/Akershus.

Jan-Erik Østlie

IKKE FIENDER: - Her har arbeidsgiverne erklært oss som deres fiender, sånn kan vi ikke ha det, sa Grethe Berntsen, regionsekretær i HK.

Jan-Erik Østlie

STØTTER: Fra venstre Tove Iren Hansen, tidligere klubbleder ved Bohus Fredrikstad (nå pensjonist), og Else Roos, leder av aktivitetsutvalget HK i Østfold og styremedlem samme sted, klubbleder ved Bohus Fredrikstad.

Jan-Erik Østlie

Image-text:

STØTTE: De streikende ved Handshake Norway fikk fredag se og høre at de ikke står alene i streiken for tariffavtale.

Jan-Erik Østlie

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

De fleste har fått det bedre økonomisk etter hvert som samfunnet åpnet igjen. Men de som hadde problemer før koronaen, har det enda vanskeligere, viser studie.
HK-Nytt 24.09.2021
Fordelsprogrammet LOfavør avslutter samarbeidet med elektronikkjeden på grunn av forskjellsbehandling av ansatte.
HK-Nytt 22.09.2021
Arbeidslivet vil bli mer fleksibelt i framtida. Hjemmekontor er kommet for å bli. Spørsmålet er om arbeidsgiveren kan pålegge deg å jobbe hjemmefra.
HK-Nytt 21.09.2021
Ansatte i Jysk mener at de blir presset og truet til å få kundene til å bruke iPader i butikkene for å gi sin vurdering av dem. Det skal ikke skje, svarer Jysk-ledelsen.
HK-Nytt 20.09.2021
Forbundene i LO har sine statsråd-favoritter, selv om mange forbund sier de ikke vil legge seg opp i statsrådskabalen til Jonas Gahr Støre. Her er noen av dem.
HK-Nytt 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt