AddToAny

Full krangel om nivået på vekterlønningene

Full krangel om nivået på vekterlønningene
NHO Service og Handel mener protokollen etter vekterstreiken i 2010 ikke gjelder lenger. - Et desperat forsøk på å unngå de forpliktelsene som ligger i overenskomsten, mener forbundssekretær Terje Mikkelsen.
Vekterstreiken i 2010 ble avsluttet da partene skrev under på en protokoll der de var er enige om at lønnsutviklingen i bransjen skal bedres. Protokollen legger fram en opptrappingsplan for lønna fram til 1. april 2013, og avsluttes slik: Målet er å komme nærmere gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Protokollen ligger som protokolltilførsel 4 i vekteroverenskomsten for 2018 - 2020.

NHO Service og Handel: Vekterne har urealistiske forventninger

I et intervju med Klassekampen lørdag 21. november, sier administrerende direktør i NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn arbeidsgiverne ikke vil gi mer til vekterne, og at de streikende vekterne har urealistiske forventninger.

- De har selv sagt i andre intervjuer at det ikke bare dreier seg om økonomi, men om en langsiktig følelse av ikke å ha holdt følge med industrien. Dette er ikke det året hvor man generelt kan ha en forestilling om å ta igjen det tapte. De ligger på 87 prosent av industrien. Det er svært tett opp til industriarbeiderlønn, sier direktøren.

Forbundssekretær i Arbeidsmandsforbundet, Terje Mikkelsen, mener dette er tull.

- 87 prosent er ikke tett opp til en industriarbeiderlønn. Og dette er ikke basert på følelser. I 2010 fikk vi inn en protokoll i tariffavtalen som slår fast at målet er å komme nærmere gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. I 2016 tjente en vekter 90,7 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, men etter det har lønningene gått tilbake, påpeker han.

Ifølge Mikkelsen krever ikke vekterne at hele lønnsgapet skal tas i årets oppgjør.

- Men vi vil ha en forpliktende plan om opptrapping av lønna, i tråd med protokollen fra 2010!

NHO Service og Handel på sin side mener arbeids

Les mer

Flere saker fra Arbeidsmanden

Henning Bråten, tidligere hovedtillitsvalgt i Nordens Klippe, mener salget av Sydvaranger til Tacora Resources Inc gir håp om ny gruvedrift i Sør-Varanger.
Arbeidsmanden 25.01.2021
Dekker innboforsikringen ødelagt varmepumpe? Den slutta helt å virke etter at et tordenvær slo ut strømnettet.
Arbeidsmanden 21.01.2021
Høyere lønn, økte tillegg og fortsatt fast månedslønn. Dette var noen av kravene vekterne i Arbeidsmandsforbundet hadde under streiken. Her kan du lese hva vekterne krevde - og hva partene til slutt ble enige om da streiken ble avsluttet 3. desember.
Arbeidsmanden 21.01.2021
Hvert år går mange nordmenn gjennom arveoppgjør som kan sette dype spor i en familie. Det er vonde konflikter som kanskje kunne vært unngått med hjelp fra LOfavør Advokatforsikring.
Arbeidsmanden 21.01.2021
Arbeids- og sosialdepartementet har sendt ut et forslag på høring, der de foreslår å gjøre allmenngjøringsloven og ferieloven gjeldende på Svalbard.
Arbeidsmanden 21.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt