AddToAny

Full forvirring i Bergen Høyre om kommunalt bemanningsbyrå

Høyres fraksjonsleder: - Vi vil ikke legge ned Bemanningstjenester. Høyres kandidat til byrådsleder: - Vi freder ikke Bemanningstjenester. Fagforbundet ber partiet avklare.
Mandag skrev Fagbladet om Guro (21), som har fått jobb i Bemanningstjenester. I samme sak gikk Kjersti Pettersen i Bergen Høyre langt i å frede det kommunale vikarbyrået, om de skulle ta over byrådsmakten etter valget om knappe tre uker.

- Vi i Høyre synes et kommunalt bemanningsbyrå er en god idé. Vi vil styrke de kommunale tjenestene innen helse og sosial og går ikke til valg på å legge ned Bemanningstjenester, sa Pettersen.

Freder ikke bemanningstjenester

Siden har pipen fått en annen lyd. I etterkant av at Fagbladet publiserte saken, har observante lesere påpekt at Harald Victor Hove i Bergen Høyre har antydet noe helt annet til NRK.

I en epost til Fagbladet bekrefter Hove, som er Høyres kandidat til byrådsleder, at Bemanningstjenester ikke er fredet om det skulle bli byrådsskifte til høsten.

Om Hove skulle bli byrådsleder i september, utløser det muligheten for at det kommunale vikarbyrået blir lagt ned.

Men det kan også overleve, mot en betingelse: At byrået skaper resultater som Bergen Høyre synes er gode nok.

- Om kommunens forsøk med eget vikarbyrå viser til gode resultater, så viderefører vi gjerne dette etter valget, sier Hove til Fagbladet før han avklarer:

- Jeg freder ikke byrået.

Kr

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Fagforbundet mener subsidier til elbiler er en gavepakke til den rikeste delen av befolkningen og at de med dårligst råd må betale regningen for klimatiltakene. - Klimapolitikk må være rettferdig.
Fagbladet 20.09.2019
For mange går jobbkonflikter og dårlig arbeidsmiljø på helsa løs - jeg er en av dem som ble syk. Nattevakt i hjemmebaserte tjenester og ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet Melhus
Fagbladet 20.09.2019
LOs største forbund Fagforbundet reagerer sterkt på regjeringen forslag om kutt i uførepensjonen. Arbeids- og sosialminister Anniken Haugli (H) varslet tidligere denne uken at hun vil fjerne skjermingstillegget til uføre pensjonister.
Fagbladet 20.09.2019
- Forslaget rammer oss som dessverre, ufrivillig har kommet ut av arbeidslivet. Tirsdag skrev Fagbladet at regjeringen med statsråd Anniken Haugli i spissen nå ønsker å fjerne skjermingen av uføre som skal over i alderspensjon.
Fagbladet 19.09.2019
Å bli sykmeldt når det er konflikter på jobben er ikke uvanlig, men det er ingen selvfølge at du har rett til sykepenger. - Konflikt kan være et triggerord, sier advokat Anne-Gry Rønning-Aaby i Fagforbundet.
Fagbladet 19.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt