AddToAny

Frykter at reinpolitiets oppgaver drukner i annet politiarbeid

Frykter at reinpolitiets oppgaver drukner i annet politiarbeid
Men politimester Ellen Katrine Hætta gir garanti om at reinpolitiets primæroppgaver fortsatt skal være arbeid opp mot reindrift.
Etter en lang prosess med flere arbeidsgrupper over flere år, har politimester Ellen Katrine Hætta foreslått at Reinpolitiet omorganiseres, og flyttes fra Felles enhet for forebygging og etterretning (FEFE) og til Geografisk driftsenhet (GDE). Det er allerede besluttet at Reinpolitiets patruljer skal ha oppmøte og utgangspunkt for tjenesten i Alta, Karasjok, Kautokeino og Tana. Nå gjenstår forhandlingene om å flytte Reinpolitiet fra FEFE til GDE.

Bjørn Tharaldsen, leder for Politiets Fellesforbund i Finnmark, forteller at de opplever at prosessen har vært god, men at flere av de ansatte frykter at flere av reinpolitiets oppgaver vil drukne i andre politioppgaver i den geografiske driftsenheten.

- Det man frykter er at primæroppgavene blir spist opp av arbeidsoppgavene i GDE-en, og at det fører til at de er mindre ute av kontoret, sier Tharaldsen.

- Men politimesteren har gitt en garanti for at Reinpolitiets primæroppgaver ikke skal spises opp av annet politiarbeid. Det er bra. Da blir oppgaven vår heller

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Søknadsfrist: Vi søker en initiativrik og motiverende leder til avsnittet for håndtering av tips og nye trusler til PST.
Politiforum 26.10.2020
Regionlensmann Andreas Nilsen og hans ansatte frykter at Troms politidistrikt blir endevendt i en ny «reform i reformen», som kan innebære at lensmannsdistriktene skrives ut av historiebøkene.
Politiforum 26.10.2020
«Eg må erkjenne at vi skvatt godt då. Og eg måtte innsjå at eg hadde utstedt dødsattesten over nett i Oslo litt vel kjapt.»
Politiforum 25.10.2020
Utfordringen er at handlingsrommet til politimestrene har blitt mindre og mindre. Mye tyder på at dette også kommer til å skje neste år.
Politiforum 23.10.2020
Søknadsfrist: 13. november Som følge av at to verv utgår utlyses vervene på nytt. Vervene er plassert ved tariff- og arbeidslivsavdelingen som består av valgte forbundssekretærer og faste ansatte.
Politiforum 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt