AddToAny

Frp: Vil «hjelpe de mange, ikke de få», og kutte 11 milliarder kroner i bistand

Frp: Vil «hjelpe de mange, ikke de få», og kutte 11 milliarder kroner i bistand
Fremskrittspartiets forslag til en ny bistandspolitikk skal «hjelpe de mange, fremfor de få». Partiet varsler store kutt. Men er for ettergivelse av gjeld. Bistand kobles til retur av flyktninger.
Frp fjerner seg nå fra bistandspolitikken som gjaldt da de satt i regjeringen.

Mens de fleste andre partier gjemmer bistandspolitikken langt bak i sine utkast til nye partiprogram har bistand fått en framtredende plass i programkomiteens førsteutkast til FrPs nye prinsipp- og handlingsprogram, som nestleder Sylvi Listhaug presenterte tirsdag.

- Vi vil bruke maks 0,7 prosent av brutto nasjonal produkt på bistand. Det vil frigjøre 11,4 milliarder kroner. Det er ikke antall kroner som er viktig, men hvordan de brukes. Derfor vil vi bruke betydelige deler av bistandsbudsjettet på flyktningleirer i land i nærområdene til krig og konflikt, for å bedre situasjonen for mennesker på flukt og lokalbefolkningen i området, sier Listhaug i en uttalelse.

- Samtidig vil vi blant annet sørge for at norsk bistand ikke bidrar til korrupsjon og terrorisme, og at fungerende returavtaler er en forutsetning for å motta norsk bistand, sier Listhaug.

Kutter i bilateral-bistand

Fremskrittspartiet spesifiserer bare noen få områder der det skal kuttes. De ønsker å redusere kraftig på den «ordinære stat-til-stat-bistand». Men akkurat det har lenge vært tendensen i norsk bistand. Det er allerede lite som direkte havner hos diktaturstater og korrupte regi

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

WWF svikta i arbeidet for å motarbeide overgrep mot lokalbefolkning og urbefolkning i samband med vakthald av verneområde og nasjonalparkar.
Bistandsaktuelt 25.11.2020
Norge og andre giverland lovet tirsdag rundt 107 milliarder kroner i bistand til Afghanistan de neste fire årene. Det er mindre enn de lovet for den forrige fireårs-periode. Samtidig er situasjonen i landet svært vanskelig.
Bistandsaktuelt 25.11.2020
Etiopias statsminister Abiy Ahmed nekter å forhandle med Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) og fastholder at de vil bli knust om de ikke overgir seg.
Bistandsaktuelt 25.11.2020
MENINGER: Til tross for flere tiår med krig og konflikt har Afghanistan oppnådd store fremskritt de siste 20 årene.
Bistandsaktuelt 25.11.2020
Krigsherren Guidon kler seg i kamuflasje uniform med en pistol i beltet. Flere tusen soldater lyder hans ordre. Opprørssoldater voldtar mens de roper hans navn. Dette skjer i et område der Norge tidligere har bidratt med mye humanitær hjelp.
Bistandsaktuelt 25.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt