AddToAny

Frivillige som dro til Hellas for å hjelpe flyktninger ble mer empatiske mot andre vanskeligstilte grupper i samfunnet

Frivillige som dro til Hellas for å hjelpe flyktninger ble mer empatiske mot andre vanskeligstilte grupper i samfunnet
POPULÆRVITENSKAP: Hvordan har opplevelsene med menneskelige lidelser og fortvilelse på nært hold påvirket norske frivillige, etter at de har returnert til Norge?
Siden 2015 har flere tusen nordmenn reist til Hellas med den norske hjelpeorganisasjonen Dråpen i Havet for å bistå mennesker på flukt.

Gjennom frivillig feltarbeid på Europas dørstokk har de blitt vitner til menneskelige lidelser og fortvilelse på nært hold.

De frivillige har også blitt konfrontert med ekstrem global ulikhet og urettferdighet. Hverdagen som frivillig består av mange nære menneskemøter og samtaler med flyktninger som har sterke historier å fortelle.

Hvordan har disse opplevelsene påvirket norske frivillige etter at de har returnert til Norge?

Positive endringer i frivilliges forståelse og engasjement

Våren 2019 gjennomførte vi i samarbeid med Dråpen i Havet en undersøkelse for å kartlegge hvordan opplevelsene som frivillig hjelpearbeider i Hellas har påvirket norske frivilliges holdninger og engasjement etter at de har returnert til Norge.

Undersøkelsen bestod av en nettbasert spørreundersøkelse for tidligere frivillige og over femti dybdeintervjuer med frivillige bosatt rundt om i Norge. Undersøkelsens metode og begrensninger er grundig redegjort for i rapporten publisert på Dråpen i Havets nettsider.

Vi vil her trekke frem tre spesielt nevneverdige funn.

Det er verdt å merke seg at vi i denne artikkelen fokuserer utelukkende på positive endringer i frivilliges forståelse og engasjement. Flere nyanser kommer frem i

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Det kan forskere lære mye av. Asfalt er ikke bare noe mennesker i dag bruker til å lage veier og fortau. Asfalt er nemlig også navnet på et svart, seigt materiale som naturen lager helt på egen hånd. Noen steder finnes det hele sjøer av asfalt.
forskning.no 28.03.2020
KRONIKK: Disse maskinene livnærer seg på de sosiale mekanismene vi mennesker bruker for å forstå hverandre og skape mening. Men det finnes ingen gjensidig forståelse mellom roboter og mennesker.
forskning.no 28.03.2020
Nordmenn som mister jobben har 20 prosent større sjanse for å drive med kriminell aktivitet det første året de er arbeidsløse, viser ny studie.
forskning.no 28.03.2020
Forskning tyder på at viruset kan snike seg inn i selve hjertemuskelen og drepe celler der. - Dette understreker alvoret. Hjerte- og blodtrykkspasienter som er i risikogruppen må være ekstra forsiktige, sier hjerteforsker.
forskning.no 28.03.2020
Over 300 000 i Norge er frilansere, viser nye tall fra SSB. Men mange har flere typer inntekter. - Koronatiden synliggjør at ganske mange mennesker har denne slags jobber, sier arbeidsforsker Axel West Pedersen.
forskning.no 28.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt