AddToAny

Frafallet i høyere utdanning er et større problem enn noen vil ha det til

Jeg kan ikke skjønne annet enn at så høye frafallstall i seg selv er problematisk for den enkelte student som slutter, for lærestedene selv og for samfunnet, skriver Harald Åge Sæthre.
Mørken og Dæhlen har mange gode poeng i sitt innlegg i Khrono 22. september, men å bagatellisere frafallet i høyere utdanning er ikke et av dem. Utgangspunktet er tall fra deres egne studier som viser at 25 prosent i utgangspunktet planlegger å falle fra. Dette er høye tall og høyere enn man har funnet i tilsvarende undersøkelser, men de viser samtidig at 75 prosent faktisk planlegger å fullføre ved oppstart. Når de så argumenterer for at 50 prosent gjennomføring må anses som godt nok, sier de samtidig at 288 frafalte studenter av 1154 er ok.

Ikke minst viser tallene mangler med det tilbudet som gis i høyere utdanning. Harald Åge Sæthre Prosjektleder, Studenters suksess i høyere utdanning

Regner vi tilsvarende tall fra alle lærestedene i landet er det snakk om et stort antall ungdom som ikke fullfører utdanningen

Les mer

Flere saker fra Khrono

Bravida tapte søksmålet mot Statsbygg, og dømmes til å betale saksomkostninger til selskapet de tapte anbudskonkurransen mot.
Khrono 13.07.2020
Både ved UiT Norges arktiske universitet og Universitetet i Bergen topper psykologi listen over populære masterstudier.
Khrono 13.07.2020
La det ikke være noen tvil, Nokut er imponert over måten institusjonene kom gjennom den ekstreme situasjonen som preget denne våren. Vi mener det likevel ikke er tonedøvt å lytte til studentenes bekymringer og ta de på alvor.
Khrono 13.07.2020
Flere universiteter melder om økning i antall saker på fusk. De endelige tallene for våren blir først klare tidlig i høst.
Khrono 13.07.2020
Mens offentlig ansatte universitets- og høgskoleansatte er vernet fra permitteringer, har de som gir dem mat, trening og vask andre vilkår.
Khrono 12.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt