AddToAny

Forsknings-Norge hiver seg over #KulDings på Twitter

UiBs nerding på Twitter har blitt en svært populær tråd. «Hei, utdannings-, museums- og forsknings-Twitter! Hva er den kuleste dingsen dere har?» spurte Universitetet i Bergen på Twitter forrige uke.
Selv ville de skryte av at de har verdens eneste Van de Graaff-generator i friluft.

Nå kappes Twitter om å vise fram sine kuleste dingser under emneknaggen #KulDings. Det blir fort en konkurranse om hvem som har den lengste Foucault-pendelen eller det eldste fossilet, spekket med rarieteter, som UiTs 3000 år gamle tyggisklyse fra Finnmark.

Dagens siste

Vi har en steinalder-tyggis! Helt på ekte! En 3000 år gammel tyggis av innkokt bjørkesaft, som har tilhørt en femåring fra Finnmark. Om ikke det er en, så vet ikke vi! Nysgjerrig? Hør mer:

Foto: Adnan Icagic

- UiT (@UiTromso)

NTNU har vært ivrige deltakere og viser fram barte-samlingen sin, inkludert et vikingtidskrusifiks med bart, samt en datamaskin fra 1992 med innebygget sofa.

Det er ikke bare som markerer oss som altså. Selv våre har. Dette ble funnet på Posthustomta i - del av den såkalte «posthus-skatten». Datert til vikingtid/tidlig middelalder. eller hva?

- NTNU (@NTNU)

Blant de mange twitter-meldingene er det er også fare for å lære noe nytt om helt hverdagslige objekter, som når Bjerknessenteret viser fram teposene sine.

Ein kvardags-, er rett og slett ein Lipton-tepose. Fordi selskapet legg enorme ressursar i å standardisere teposane, kan dei nyttast for å måle nedbryting av biomasse på tvers av geografiske område - ved å bli negravd under bakken. Resultatet er!

- Bjerknessenteret (@BjerknesBCCR)

Universitetet i Oslo slår på stortrommen og lar ikke rektor Svein Stølen være alene om å hente fram et vikingskip.

Det er kanskje ikke helt Fair Play..ikke akkurat en dings, men hva i verden er vel kulere enn Osebergskipet?

- Kulturhist. museum (@Kulturhistorisk)

Image-text:

For 3000 år siden hev en femåring i Finnmark fra seg en slags tyggis, som nå høster oppmerksomhet på Twitter. Foto: UiT/Adnan Icagic

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Ansatte ved universiteter og høyskoler opplever i høy grad new public management på arbeidsplassen, men også utbredt kultur for å kunne si fra til ledelsen.
Forskerforum 12.08.2020
- En dempet fadderuke er en veldig god investering for å slippe å sitte alene med digital undervisning resten av høsten.
Forskerforum 11.08.2020
Byrådsleder Raymond Johansen er lei av studenter som fester i Oslos parker. - Dersom det ikke blir bedre om kort tid, må jeg be de som arrangerer fadderukene, om å avlyse dem.
Forskerforum 11.08.2020
Studenten i Bergen som har testet positivt på korona har deltatt på fadderarrangementer. Men faddergruppen har overholdt smittevernsreglene, opplyser Universitetet i Bergen.
Forskerforum 11.08.2020
Det blir et annerledes høstsemester ved norske universiteter og høyskoler. Her kan du lese hvordan det blir med hjemmekontor, fadderuke, digital undervisning og eksamen ved Universitetet i Bergen (UiB).
Forskerforum 10.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt