AddToAny

Forskerforbundet lokalt går mot sykehusflytting til Gaustad

16 fagforeninger ved Oslo Universitetssykehus vil stoppe prosessen med å flytte fra Ullevål til Gaustad.
Sykehuset på Ullevål skal legges ned og flyttes til nybygg på Gaustad og Aker. Allerede i statsbudsjettet for 2020 er det lagt inn lån til å starte byggeprosessen.

I statsbudsjettet som ble lagt fram mandag foreslår regjeringen en oppstartsbevilingning på 100 millioner kroner i 2020, i en samlet låneramme på over 29 milliarder.

- Jeg er glad for at vi nå får på plass finansiering til Nye Oslo universitetssykehus. Dette er et stort løft i utviklingen av spesialisthelsetjenesten - og viktig for innbyggerne både i Oslo, regionen og resten av landet, sa helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Helse Sør-Øst og Oslo universitetssykehus vil nå kunne gå i gang med bygging av et nytt stort akuttsykehus på Aker og et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Gaustad.

Nå reagerer fagforeningene på sykehuset på at det kun var ledelsen og pressen som ble informert om møtet der Bent Høie presenterte statsbudsjettet.

Det kommer fram i et leserbrev i Dagens Medisin, signert av representanter fra 16 fagforeninger, som til sammen representerer 20.000 ansatte.

I leserbrevet påpeker de flere svakheter, som at tomtene er så små at det ikke er plass til senere utvidelser, at budsjettene forutsetter vanskelige innsparinger og at oppsplittinger kan påvirke pasientene.

«NEI TAKK! Etter at de sentrale svakhetene har blitt avdekket, har ansattes organisasjoner i OUS og Helse Sør-Øst stemt imot å gå videre med dette plangrunnlaget. Vi mener at andre løsningsforslag bør vurderes», skriver Else Lise Skjæret-Larsen, stedfortredende foretakstillitsvalgt for Fagforbundet Sykehus og Helse avd.028, Oslo universitetssykehus (OUS), på vegne av de ansattes organisasjoner.

De konkluderer med at det er altfor risikabelt å gå videre med de nå vedtatte planene, og at andre muligheter bør vurderes i tråd med et styrevedtak fra 2015 om å utrede en delt løsning.

Image-text:

Regjeringen går inn for å bygge nytt på Gaustad. Foto: Oslo universitetssykehus

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Det er deprimerende at vi måtte stenge ned hele samfunnet før vi fikk et stort fall i CO2-utslippet, mener Bjørn Samset.
Forskerforum 20.05.2020
Noreg tek etter EU og set sterkare trykk på innovasjon i forskingspolitikken. Det er radikalt at forskarar først og fremst skal støtte næringsutvikling, meiner UiB-forskar.
Forskerforum 20.05.2020
Rådet om å holde avstand påvirker hele det kommende undervisningsåret på universitetet i Cambridge.
Forskerforum 20.05.2020
Søknadsfristen var 20. mai. Forskningsrådet utsetter den fem dager på grunn av innloggingsproblemer.
Forskerforum 19.05.2020
Ansatte kan jobbe fire dager på kontoret, men skal deretter jobbe hjemmefra i ti dager. Det ønsker Oslomet-rektor Curt Rice.
Forskerforum 19.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt