AddToAny

Forlater Stortinget og gåre til batteri-startup: - Han får stort spillerom

Grønnere løsninger fristet når Joachim Husby skulle finne seg ny jobb.
Høyres kreative rådgiver Joachim Husby blir digital kreativ strateg i batteri-selskapet Hagal.

- Det har vært utrolig givende å jobbe på innsiden av det politiske systemet og delta i valgkamp. Jeg har fulgt statsministerens på besøk hos mange grønne start-ups rundt omkring i landet, og latt meg inspirere av gründeres store lidenskap for å løse klimaproblemer. Denne interessen ledet meg til Hagal, som har bærekraft i kjernen av alt de gjør. Selskapets løsning for ombruk av batterier vil bli et viktig bidrag til sirkulærøkonomien, forklarer Husby.

Som kreativ rådgiver for Erna Solberg og Høyres stortingsgruppe, har Husby jobbet med merkevarebygging, digital strategi, kreative konsepter og innhold i Høyres kanaler. Nå går han fra politikken til batteri-industrien, hvor han i den norske startupen Hagal skal jobbe med teknologi som forlenger levetiden på batterier.

Dermed forsvinner nok en rådgiver fra Høyres kampanjeteam. Tidligere denne uken skrev Kampanje om Cecilie V. Jensen som har vært sjef for digitale medier i Høyre de siste to årene

- Han får stort spillerom

I Hagal har Husby tatt fatt på rollen som digital strateg med ansvar for selskapets digitale kanaler, kreative uttak og innholdsstrategi. Sjefen for markedskommunikasjon og bærekraft i Hagal, Mona Øverby, er veldig glad for å få Husby med i Hagal-teamet.

- Det er skikkelig gøy å få et digitalt og kreativt hode av Husbys kaliber inn i selskapet. Hans bredde og erfaring er gull verdt for en start-up som Hagal. Som pådriver for grønn omstilling og elektrifisering har Hagal en spennende og viktig historie å fortelle. Her får Husby stort spillerom, sier Øverby.

I tillegg til Høyre har Husby bakgrunn som kreativ rådgiver for Petter Stordalen, konseptutvikler i Schibsted og kreatør i Geelmuyden og Kiese, med en Bachelor i Art Director fra Westerdals i bunnen.

- I Hagal er målet å skape engasjerende, lærerikt og relevant innhold som bygger folks kunnskap om batteriets rolle i klimakappløpet og bidrar til flere bærekraftige beslutninger. Dette gleder jeg meg til å jobbe med, sier Husby.

Image-text:

Slutter i Høyre:

Høyres kreative rådgiver blir digital kreativ strateg i batteri-selskapet Hagal. - Ønsket om å jobbe med grønn teknologi og være med på å løse energiutfordringer går i oppfyllelse, sier Joachim Husby.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Det ble fem norske gull i den internasjonale reklamekonkurransen.
Kampanje 26.11.2021
Ulvang vil at folk skal kjøpe brukt under årets Black Week.
Kampanje 26.11.2021
- I en ombruksbasert økonomi vil salgskampanjer utspille sin rolle, fordi ingen vil tjene på å selge masseproduserte varer til spotpris, skriver Preben Carlsen i Good.
Kampanje 26.11.2021
Clear Channel får muligheten til å selge reklame på busser og trikker også 2023, men så kan det være slutt.
Kampanje 26.11.2021
Aldri har det vært solgt mer norsk sjømat i utlandet enn i år. Nå inngår Sjømatrådet en samarbeidsavtale med Karsten Warholm.
Kampanje 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt