AddToAny

Foreslår karanteneturnus på Oslomet

Foreslår karanteneturnus på Oslomet
Ansatte kan jobbe fire dager på kontoret, men skal deretter jobbe hjemmefra i ti dager. Det ønsker Oslomet-rektor Curt Rice.
Universitetet i Sørøst-Norge har allerede ønsket alle sin ansatte velkommen tilbake til kontorene. Ved andre universiteter jobber de med hvordan flest mulig ansatte og studenter skal få komme tilbake til campus.

Oslomet-rektor Curt Rice skriver i en Facebook-post at det ikke vil bli en «tilbake til normalen», bare «tilbake til framtiden». En modell for det kan være at ansatte er på campus i fire dager, og så har de hjemmekontor i ti dager. Slik får de vært mest mulig ti stede og samtidig risikerer de minst mulig spredning av koronaviruset.

One possible model for the fall semester at OsloMet is that employees can be physically at work for 4 days, and then

Posted by Curt Rice on Saturday, May 16, 2020

Redusere smitterisiko

Rice sier til Khrono at ideen stammer fra det amerikanske tidsskriftet Fast Company, og baserer seg på at det gjennomsnittlig tar tre dager fra en person blir smittet med koronaviruset til vedkommende kan smitte andre.

10 dager er den anbefalte karantenetiden for de som har vært i kontakt med koronasmittede, slik at de er hjemme fra de eventuelt blir smittefarlige til det kan antas at vedkommende ikke er smittet.

Blandet mottakelse

Rice sier også at han la ut innlegget for å skape diskusjon, og det har han fått i kommentarfeltet. Til en som sier at han kunne ønske seg et mer fleksibelt system, svarer Rice at det gjør han også, «men jeg er ikke sikker på om vi har den luksusen».

- Forestill deg at valgene står mellom mer fleksibilitet og mindre kontroll, som fører til høyere infeksjonsrater og en hard nedstenging i november, eller strenge reguleringer fra august, med håp om at vi kan opprettholde delvis tilgang hele semesteret».

I flere av svarene nevner Rice muligheten for at kornonaviruset kan påvirke arbeidsmetoder i ett til to år framover.

Hilde Haualand påpeker at det er ikke går an å flytte med seg alt utstyret mellom to kontorer, og Rice svarer at det vil bli dyrt for arbeidsgiver å utstyre to fulle kontorer per ansatt.

Helga Lande kommenterer at hun vil bli glad om administrativt ansatte også får mulighet til hjemmekontor, noe de hittil har hatt svært begrensede muligheter til.

Image-text:

"Jeg mener vi er nødt til å se for oss forskjellige scenarios og prøve å tenke gjennom dem", skriver Rice i en kommentar. Foto: Oslomet

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Nasjonalbiblioteket jubler over rekord mange digitale brukere. Aslak Sira Myhre frykter digitalromantikere skal utnytte koronakrisen for økt digitalisering.
Forskerforum 12.07.2020
innan animasjon, helse- og sosialfag, kulturmøte, lærarutdanning, planlegging og administrasjon og sosialt arbeid. Søknadsfrist: 15. oktober.
Forskerforum 11.07.2020
Det vi har lært av koronakrisen, kan vi bruke i møtet med klimakrisen, mener rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.
Forskerforum 05.07.2020
Midnattssola og sommerlyset i Nord-Norge gir ro i sjela og nesten overnaturlige opplevelser, sier Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.
Forskerforum 03.07.2020
Museumsdirektør Håkon Glørstad hører alt for ofte at folk beskjemmet innrømmer at de har bodd et sted i årevis, men aldri besøkt de lokale attraksjonene.
Forskerforum 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt