AddToAny

Flere kvinner frykter å miste jobben

Flere kvinner frykter å miste jobben
Kvinner i Informasjon og Kommunikasjonsnæringen opplever mer usikkerhet enn menn i samme næring, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) i 2016. Ifølge eksperter og kvinner i næringen, er årsakene sammensatte.
- Jeg føler meg ikke spesielt usikker påÌ min jobb når det gjelder prestasjonen min. Men det er fordi jeg ser hvor rotete og kaotisk det blir når jeg ikke er der, så da tenker jeg at jeg måÌ være der for å holde orden påÌ gutta, sier tillitsvalgt i Telia, Trine Hardy.

Tilfeldighetene ville ha det til at Hardy endte opp i jobben i Telia. Samboeren hennes begynte å jobbe med å overvåke TV-kryptering under studietiden. Til tross for at han var ufaglært, endte han likevel opp med en god lønn. For 11 år siden lyste Get, som er eid av Telia, ut en liknende stilling - som fast ansatt. Det vekket interesse hos Hardy.

- På den tiden var det få som utlyste faste stillinger, det var som oftest vikariater og prøveperioder. Planen vår var at vi skulle gifte oss og bygge hus, så jeg trengte noe fast. Også synes jeg teknologi er kjempespennende, og det å stadig lære noe nytt, så jobben var midt i blinken. Jeg var veldig heldig, sier hun.

Hardy mener kvinner er gode på organisering og logistikk. Selv tror hun mye av grunnen til dette er at kvinner har et annet utgangspunkt enn menn. Kvinner er naturlig gode til å huske på det meste, unngå å begå feil, og i tillegg er de ofte godt forberedt.

- De må prestere i en annen grad enn menn, og de er også vant til å gjøre dette på hjemmebane og i eget liv. Menn gjør ikke nødvendigvis det i samme grad. Menn har et litt mer snevert utgangspunkt - enten går det fint, eller så går det ikke fint, men så ordner det seg. Kvinner har hundre forskjellige utfall og mulige løsninger i hodet, sier hun.

Statistikk viser usikkerhet

Hvert tredje år gjennomfører Statistisk sentralbyrå. Byrået trekker ut et representativt utvalg på omtrent 20 000 personer innenfor alle næringer. Tallene fra undersøkelsen i 2016 viser at flere kvinner enn menn i Informasjon og kommunikasjonsnæringen mener de står i fare for å miste jobben. For kvinner og menn er tallene henholdsvis 22 prosent og 17 prosent.

Informasjon og kommunikasjon er en relativt bred næring. Den omfatter seks undernæringer. Disse er 1: Forlagsvirksomhet. 2: Film- og tv-produksjon, musikkutgivelse. 3: Radio og fjernsynskringkasting. 4: Telekommunikasjon. 5: IT- tjenester. 6: Informasjonstjenester. Det er også en mannsdominert næring med

Les mer

Flere saker fra Journalen

Studentparlamentleder ved OsloMet forteller om få saker fra studentene i en annerledes og tidskrevende hverdag preget av pandemi.
Journalen 01.03.2021
Tirsdag åpnet statsminister Erna Solberg årets digitale kontaktkonferanse for forskning og høyere utdanning. Det var fokus på livslang læring og digitalisering.
Journalen 12.01.2021
Flere undersøkelser over flere år viser at mange unge jobber, men at få er organiserte.
Journalen 03.11.2020
Guttegruppa på Agenda X er et tilbud hvor ungdommer kan delta på aktiviteter og ha noen å snakke med. Tilbudet er rettet mot ungdom mellom 14 og 18.
Journalen 13.10.2020
Veronica Orderud hevder å være uskyldig dømt i en av av Norges aller største drapssaker. Det betyr at hun enten er offer for justismord, eller hun kan være en benektende og brutal drapskvinne.
Journalen 10.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt