AddToAny

Fikk ideen til ny kamera-teknologi i sitt eget bryllup

Fikk ideen til ny kamera-teknologi i sitt eget bryllup
Eivind Sæter og de andre gründerne i Wiral Cable Cam vil revolusjonere filmindustrien med nye vinkler.
Det er nøyaktig ett år siden studentene Emilie Aabakken, Eivind Sæter, Andrea Holvik Thorson og Øivind Aabye gikk sammen om å skape verdens første kompakte cable cam. Et kamerasystem som beveger seg langs en line ved hjelp av en fjernstyrt motor. Like før jul ble Wiral plukket ut som et av åtte studentprosjekter som mottar en million i støtte fra Norges forskningsråd for å utvikle bedriften videre. Det kommer godt med for gründerkvartetten i Wiral, som fant hverandre gjennom entreprenørskolen ved NTNU i Trondheim.SAVNET ALTERNATIVER

Ideen fikk Eivind Sæter da han skulle filme bryllupet sitt og skjønte at det ikke fantes en mellomting mellom droner og store rigg.

- Jeg begynte derfor å eksperimentere litt og slik ble den første prototypen til, sier Sæter, som har tegnet og designet produktet i sin helhet. Han har tidligere studert industriell design og jobber til daglig i konsulentselskapet Inventas. Sæter, som er den eneste i kvartetten som ikke går på entreprenørskolen, tok med prototypen opp til NTNU og viste den til Aabakken, Holvik Thorson og Aabye, som tente på ideen umiddelbart.

- Vi tenkte at dette ville være helt perfekt for filming av sport og følte at vi passet godt sammen vi fire. Både Øivind og Eivind er gode på både maskindelen og det tekniske. Øivind er ogs�
Gå til mediet

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Mulig tilfelle av sabotasje mot vindmølleparken. Mulig tilfelle av sabotasje mot vindmølleparken. En gravemaskin og sprengningsmatter i vindkraftanlegget på Frøya i Trøndelag brant fredag morgen. Politiet mener at brannen var påsatt.
Teknisk Ukeblad 24.01.2020
Hvis vi tror på at menneske skapte klimaendringer er reelle, kan vi bli nødt til å ofre det som vi anser for å være det gode liv. Derfor kan det være fristende å ikke lytte til forskningen.
Teknisk Ukeblad 24.01.2020
Svaret er: ikke så mye. Svaret er: ikke så mye. Det er klare regler for hva folk som ikke er elektrikere kan gjøre selv. Vi kan faktisk gjøre skuffende lite.
Teknisk Ukeblad 23.01.2020
Sør-Korea vil sikre nasjonalt forsprang på batteriproduksjon - møter motstand fra produsentene.
Teknisk Ukeblad 23.01.2020
Panasonic og Tropos Motors har presentert to konsepter for trange miljøer. Den lille brannbilen deres har en svingradius på under fire meter, og kan samtidig frakte med seg en vanntank.
Teknisk Ukeblad 23.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt