AddToAny

Ferd-eier Johan H. Andresen blar opp over 3,7 mrd. for NRK-tomten

Ferd-eier Johan H. Andresen blar opp over 3,7 mrd. for NRK-tomten
- Hadde det totalt sett beste tilbudet, sier kringkastingssjefen.
Kjøpesummen for NRK-tomten på 85 mål og bygningene på Marienlyst skal være på minst 3,75 milliarder kroner, skriver NRK, avhengig av reguleringsplanen og hvor mye Ferd får bygge på tomten.

- De hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Vil gjøre om NRK til «Lysthus»

Ferd har samarbeidet med det kjente arkitektfirmaet Snøhetta om å utvikle tomten. De har kalt prosjektet Lyst, og har tidligere uttalt til Ferdmagasinet at de vil bygge mer enn 1200 moderne boliger, som de kaller Lystgårder, på området. De vil også bygge om Kringkastingshuset til «Lysthuset», der «innovasjon- og gründervirksomhet skal møte lekende barn, coworking spaces, sosiale entreprenører, koselige cafeer og spennende hotellkonsept».

- Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor, sier styreleder Johan H. Andresen i en pressemelding.

- Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, fortsetter han.

Obos: - Tar salget til etterretning

Ferd danker blant annet ut Obos, som også har vært med i kampen om tomten.

- Er dere skuffet over å ikke ha vunnet budrunden?

- Dette er en del av livet når man driver med eiendom og byutvikling. Det deles ikke ut andreplasser i budrunder. Vi har tatt salget til etterretning, da er det andre prosjekter vi må konsentrere oss om, sier Åge Pettersen, kommunikasjonsdirektør Obos.

- Kan du oppgi hvor høyt dere gikk i budrunden?

- Nei.

- Hva synes du om vinnerbudet?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Jakter på nye lokaler

Med salget av Marienlyst på plass, kan NRK-sjefen for alvor sette i gang jakten på nye lokaler. Til Kampanje har Thor Gjermund Eriksen sagt at NRK kan ha flyttet inn i et nytt NRK-hus allerede om fire år.

I løpet av våren skal NRK ha bestemt seg.

- Jeg har sagt at ambisjonen er å kunne flytte inn i et nytt hus om fire til seks år, men det er en ganske frisk ambisjon. Så det er viktigere for oss å ha en prosess som har så lav risiko som mulig, noe som gjør at vi kan ha en god prosess, sørge for at byggingen går etter budsjett og at det blir gode organisatoriske prosesser, sa han før jul.

Som Kampanje var først til å melde, har fengselstomten på Grønland i Oslo seilt opp som en av flere alternativet for NRK.

Image-text:

Kjøper NRK-tomten:

- Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor, sier styreleder Johan H. Andresen i Ferd. Foto: Anita Arntsen

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Får hjelp av gammel 90-talls slager.
Kampanje 03.04.2020
Her er konsernledelsens godtgjørelser for 2019.
Kampanje 03.04.2020
Kulturministeren klarte ikke å lette bekymringene til mediebransjen på dagens krisemøte.
Kampanje 03.04.2020
Danner selskapet Try Pearl som skal drive med IT-utvikling og kreativ markedsføring.
Kampanje 03.04.2020
- Korona var forutsett og ventet, men forberedelsene var ikke gjort, skriver Eivind Lislevand
Kampanje 03.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt