AddToAny

Faktaundersøkelser bør forbys mener styremedlem ved NTNU

Faktaundersøkelser skjerper konflikter og bør ikke brukes igjen ved NTNU, mener styremedlem Aksel Tjora.
Aksel Tjora, som sitter i styret ved NTNU reagerer på faktainnhentingsundersøkelsen i konflikten ved Institutt for historiske studier, skriver Universitetsavisa.

- Det var til tider ubehagelig lesning, å lese en rapport som så til de grader underbygger steile fronter og konstruerer så tydelige konfliktlinjer. Jeg kommenterte i styret at rapporten skaper et krigsbilde, og at dette bidrar til å eskalere konflikten. Selv i et miljø med enorme samarbeidsproblemer bør man i analysen ta vare nyansene, sier Tjora til avisen.

Forhør

Ifølge Tjora var det flere av de som ble intervjuet som opplevde det mer som et forhør enn et intervju og at faktainnhenterne var ute etter å få bekreftet foreløpige teorier heller enn å åpne for alternativer.

Tjora reagerer også på at faktagruppen deler de ansatte i to grupper, uten at den ene gruppen har noen opplevelse av å være en koordinert gruppe. Ifølge Tjora bidrar det til å spisse konflikten.

- Man må unngå metoder som skaper enda skarpere konflikter og jeg mener derfor styret - eller rektor - bør ta initiativ til å forby bruken av slik faktainnhenting ved NTNU, sier styremedlem Aksel Tjora.

Varsel om ordensstraff ble trukket

Tjora støtter dermed professor og tidligere verneombud ved Institutt for historiske studier, Øyvind Thomassen, som har sagt at faktaundersølelsen ble brukt for å begå karakterdrap, ifølge en annen artikkel i Universitetsavisa.

Thommassen hadde fått varsel om ordensstraff i forbindelse med konflikten, men dette varselet ble trukket i siste liten før NTNUs styremøte i oktober.

I det samme styremøtet vedtok NTNU å løse konflikten ved å splitte instituttet i to nye institutter.

Image-text:

Aksel Tjora mener faktaundersøkelser er lite egnet til å håndtere arbeidsmiljøproblemer. Arkivfoto: Kristoffer Furuberg/Universitetsavisa

Extra-info:

NTNU:

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Midnattssola og sommerlyset i Nord-Norge gir ro i sjela og nesten overnaturlige opplevelser, sier Forskerforbundets nestleder Kristin Dæhli.
Forskerforum 03.07.2020
Museumsdirektør Håkon Glørstad hører alt for ofte at folk beskjemmet innrømmer at de har bodd et sted i årevis, men aldri besøkt de lokale attraksjonene.
Forskerforum 03.07.2020
- Jeg har sett hvor viktig det er at demokratiet fungerer godt i en krise, sier utdanningspolitiker på Stortinget Nina Sandberg (Ap).
Forskerforum 03.07.2020
Hva ville Forskningsrådsdirektør John-Arne Røttingen gjort om han var forskningsminister? Listen er lang, men planen er enkel.
Forskerforum 03.07.2020
Påtroppende NOKUT-direktør Kristin Vinje har hoppet mellom toppjobbene de siste årene. I sommer skal hun slappe av ved Oslofjorden.
Forskerforum 03.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt