AddToAny

Fagforeninger reagerer på UiOs utlånsavtale med OUS

Fagforeninger reagerer på UiOs utlånsavtale med OUS
Avtalen om å låne ut UiO-ansatte til Oslo universitetssykehus ble presentert som en gla'sak. Men kan UiO egentlig beordre ansatte til å jobbe for en annen virksomhet?
14. mars kunne Uniforum melde at Det medisinske fakultet hadde inngått en avtale med Oslo universitetssykehus om å låne ut ansatte i ulike typer stillinger til sykehusets håndtering av koronakrisen.

Dette ble formidlet som en positiv nyhet. Men i etterkant av avtaleinngåelsen har fagforeningene på UiO tatt opp flere kritiske merknader med arbeidsgiver. Er det for eksempel riktig som det står i avtalen at UiO kan bruke styringsretten til å beordre ansatte til å jobbe for en annen virksomhet?

Og hvorfor ble ikke fagforeningene involvert før avtalen ble inngått?

- Ba om å få se avtalen

Straks de hørte om avtalen, ba Forskerforbundet UiO om å få se den. Det forteller hovedtillitsvalgt Belinda Eikås Skjøstad til Uniforum.

- Avtalen mellom MED og OUS om utlån av ansatte kom i stand i en hektisk fase, og Forskerforbundet hadde forståelse for at UiO da glemte å involvere tillitsvalgte. Likevel, når vi var godt i gang med de ekstraordinære sentrale IDF-møter, ba vi om å se avtalen. Vi uttrykte at vi her burde vært involvert, siden det gjelder ansattes arbeidsforhold i en usikker tid med smittevernhensyn og uklare forsikringsforhold, forklarer Skjøstad.

19. mars var avtalen tema i et informasjons- og drøftingsmøte (IDF) mellom fagforeningene og UiO. Av referatet framgår det at både Forskerforbundet, NTL, Parat og Akademikerne reagerte på utlånsavtalens formulering om styringsrett.

I et referat fra møtet som inkluderer NTLs ettersendte rettelser, heter det at «NTL viste til punkt 2 i utlånsavtalen mellom UiO og OUS og stilte seg svært undrende til formuleringen om at UiO kan bruke styringsretten sin til å beordre ansatte til å jobbe for andre virksomheter. Ikke alle på medisin er helsepersonell. Eksempelvis ved Institutt for klinisk medisin er det en gruppe forskningsingeniører som ikke er definert som helsepersonell, og de stilte spørsmål ved om f.eks en slik gruppe ansatte kan beordres til å jobbe for en a

Les mer

Flere saker fra Uniforum

En eventuell nyvalgt rektor på UiO vil få presserende utfordringer i sitt forsvar av den faglige kvaliteten. Mestring av byråkratiseringa vil bli den viktigste interne oppgaven, skriver Arnved Nedkvitne i dette innlegget.
Uniforum 25.01.2021
Universiteta, høgskulane og fagskulane i Oslo-regionen vert stengde for studentar frå måndag. På grunn av eit mutert virus i Nordre Follo må all undervisning og arrangement anten utsetjast eller gjennomførast digitalt.
Uniforum 23.01.2021
Etter en feil hos trykkeriet 07 Media ble lønnslippene, med tilhørende personopplysninger, til 415 personer sendt til feil mottakere i fjor sommer.
Uniforum 22.01.2021
Saksgangen i MN-styret peker i retning av inhabilitet hos dekanen, vurderer Jan Fridthjof Bernt. Kristian Gundersen anklager fakultetsstyret for å ha sovet i timen.
Uniforum 22.01.2021
Som fagperson og medmenneske var Frøydis Hertzberg en sjelden kombinasjon av klokskap, generøsitet, kritikk, kreativitet og stringens, skriver fire av Frøydis Hertzbergs kolleger på UiO og NTNU i denne nekrologen.
Uniforum 22.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt