AddToAny

Fagforeninger reagerer på UiOs utlånsavtale med OUS

Fagforeninger reagerer på UiOs utlånsavtale med OUS
Avtalen om å låne ut UiO-ansatte til Oslo universitetssykehus ble presentert som en gla'sak. Men kan UiO egentlig beordre ansatte til å jobbe for en annen virksomhet?
14. mars kunne Uniforum melde at Det medisinske fakultet hadde inngått en avtale med Oslo universitetssykehus om å låne ut ansatte i ulike typer stillinger til sykehusets håndtering av koronakrisen.

Dette ble formidlet som en positiv nyhet. Men i etterkant av avtaleinngåelsen har fagforeningene på UiO tatt opp flere kritiske merknader med arbeidsgiver. Er det for eksempel riktig som det står i avtalen at UiO kan bruke styringsretten til å beordre ansatte til å jobbe for en annen virksomhet?

Og hvorfor ble ikke fagforeningene involvert før avtalen ble inngått?

- Ba om å få se avtalen

Straks de hørte om avtalen, ba Forskerforbundet UiO om å få se den. Det forteller hovedtillitsvalgt Belinda Eikås Skjøstad til Uniforum.

- Avtalen mellom MED og OUS om utlån av ansatte kom i stand i en hektisk fase, og Forskerforbundet hadde forståelse for at UiO da glemte å involvere tillitsvalgte. Likevel, når vi var godt i gang med de ekstraordinære sentrale IDF-møter, ba vi om å se avtalen. Vi uttrykte at vi her burde vært involvert, siden det gjelder ansattes arbeidsforhold i en usikker tid med smittevernhensyn og uklare forsikringsforhold, forklarer Skjøstad.

19. mars var avtalen tema i et informasjons- og drøftingsmøte (IDF) mellom fagforeningene og UiO. Av referatet framgår det at både Forskerforbundet, NTL, Parat og Akademikerne reagerte på utlånsavtalens formulering om styringsrett.

I et referat fra møtet som inkluderer NTLs ettersendte rettelser, heter det at «NTL viste til punkt 2 i utlånsavtalen mellom UiO og OUS og stilte seg svært undrende til formuleringen om at UiO kan bruke styringsretten sin til å beordre ansatte til å jobbe for andre virksomheter. Ikke alle på medisin er helsepersonell. Eksempelvis ved Institutt for klinisk medisin er det en gruppe forskningsingeniører som ikke er definert som helsepersonell, og de stilte spørsmål ved om f.eks en slik gruppe ansatte kan beordres til å jobbe for en a

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Arealnormer og kostnader er en vesentlig del av bakgrunnen for valg av løsninger i alle universitetets bygg. Det handler implisitt om vår faglige virksomhet både direkte og indirekte, skriver UiO-rektor Svein Stølen.
Uniforum 29.05.2020
Den sakkyndige komiteen Nokut opprettet for å vurdere Høyskolen Innlandets søknad om å bli universitetet sier nei, melder Khrono. I styremøtet i NOKUT den 10. juni og 11. juni tas den endelige avgjørelsen.
Uniforum 29.05.2020
Anders Jahres store medisinske pris deles mellom kreftforskerne Jiri Lukas, Københavns Universitet og Jiri Bartek, Kreftens Bekjempelse i København og Karolinska Institutet i Stockholm.
Uniforum 29.05.2020
Runa Kristine Fiske overtar som leder for Studentparlamentet ved UiO til sommeren, melder Universitas. Da etterfølger hun Christen Andreas Wroldsen. Fiske har sittet som en av to studentrepresentanter i Universitetetsstyret det siste året.
Uniforum 29.05.2020
Regjeringen foreslår 250 millioner kroner til vedlikehold av studentboliger og 100 millioner til oppgradering av bygg ved universiteter og høyskoler i en ny koronapakke som ble presentert i dag.
Uniforum 29.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt