AddToAny

Fagforbundet-topp mener sykepleiermangelen er hausset opp: Dette er noen av yrkesgruppene hun mener sykehjem har minst like stor bruk for som sykepleiere

Fagforbundet-topp mener sykepleiermangelen er hausset opp: Dette er noen av yrkesgruppene hun mener sykehjem har minst like stor bruk for som sykepleiere
- Ja, vi trenger sykepleiere, men vi kan bruke helsefagarbeidere og flere av de andre yrkesgruppene i helse- og omsorgsyrket til å gjøre oppgavene som må løses, sier Iren Luther i Fagforbundet.
Etter at SSB-rapporten om arbeidsmarkedet for helsepersonell kom for en uke siden, har overskriftene på flere artikler vært: «Norge vil mangle 28.000 sykepleiere i 2035».

I rapporten, bestilt av Helse- og omsorgsdepartementet, kom det nemlig fram at vi om 15 år vil mangle tusenvis av sykepleiere. Men vi vil også mangle 18.000 helsefagarbeidere.

Det at mediene har skrevet mest om det skrikende behovet for sykepleiere, synes Iren Luther, leder for yrkesseksjonen helse og sosial i Fagforbundet, er helt utrolig.

- Ja, vi trenger sykepleiere, men vi kan bruke helsefagarbeidere og flere av de andre yrkesgruppene i helse- og omsorgsyrket til å gjøre oppgavene som må løses. Vi kan også bygge på kompetansen til helsefagarbeiderne, slik at de kan gjøre en del av de praktiske sykepleieroppgavene som sykepleiere vanligvis gjør, sier Luther til Fagbladet.

Må vite hvilke oppgaver som skal løses

Lederen i helse og sosial Fagforbundet er svært opptatt av at hver enkelt virksomhet må se på de

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

En tanke, en lukt eller lyden av tannlegeboret han være nok til å utløse angsten. Hos tannhelsesekretær Brit Rye Heggem får pasienter med tannlegeskrekk hjelp med fobien før de kan gå til tannlegen.
Fagbladet 16.08.2019
I våre barnehager har vi for eksempel tariff- og pensjonsavtaler på høyde med de kommunale. Daglig leder Trygge Barnehager og eier FUS-barnehagene
Fagbladet 16.08.2019
370.000 medlemmer kan Fagforbundet nå skilte med. Det gjør forbundet til aller størst i LO med god margin. Siden 1. januar har Fagforbundet fått 3.800 nye medlemmer. Og flere kan det bli. 27. august skal Postkom ha sitt ekstraordinært landsmøte.
Fagbladet 15.08.2019
Den nye bacheloren vil ha fagbrev og praksis som opptakskriterier. Men dette gjennombruddet vil antagelig ikke gjøre det enklere for helsefagarbeidere å bli sykepleiere, tror fagleder i helse og sosial Fagforbundet.
Fagbladet 15.08.2019
Ukulturen med deltid er en skam for Kommune-Norge, mener SV-leder Audun Lysbakken. - Bakstreversk og romantisering av en ukultur.
Fagbladet 14.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt