AddToAny

Fagforbundet krever at MDG slutter å elske bomringen hvis de vil inn i varmen

Fagforbundet mener subsidier til elbiler er en gavepakke til den rikeste delen av befolkningen og at de med dårligst råd må betale regningen for klimatiltakene. - Klimapolitikk må være rettferdig.
Når man ser på bompenger og subsidier til elbiler, så betyr det at man sponser den rikeste delen av befolkningen. Det bør ikke være slik at den lavest lønte delen av befolkninga tar regninga, sier Odd-Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet.

Fagbladet har gitt MDG mulighet til å kommentere denne saken. Til det har MDG gitt til svar at de vil komme med et tilsvar i løpet av fredag ettermiddag. Saken oppdateres.

Lar de rike spise gulrøtter

Landsstyret i Fagforbundet slår fast i en uttalelse torsdag at flere tiltak som skal gagne miljøet er usolidariske og rammer de fattigste.

«Klimapolitikkens gulrøtter går til de mest velstående, mens de med tynnere lommebok blir tilbudt pisken», skriver forbundet i en uttalelse torsdag. Fagforbundet hevder dermed at subsidiene av kostb

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Siden 2016 har det vært over 5000 brudd på arbeidsmiljøloven i Vann- og avløpsetaten, får miljøbyråd Lan Marie Berg opplyst av sine underliggende etater.
Fagbladet 11.10.2019
Statsminister Erna Solberg mener det ikke er noen krise for organisasjonsgraden i Norge. Det har vakt stor oppsikt at regjeringen i forslaget til statsbudsjett annullerer et flertallsvedtak i Stortinget, som KrF var med på å få gjennom i 2018.
Fagbladet 11.10.2019
KS krever prinsipiell diskusjon om bærekraften i helse- og velferdstjenestene. Vi er med, svarer regjeringen.
Fagbladet 11.10.2019
Det viktigste for den enkelte og landet er at flest mulig har en jobb å gå til, mener regjeringens folk. I timene etter at regjeringen mandag la fram sitt forslag til neste års statsbudsjett, kom også den sedvanlige kritikken.
Fagbladet 11.10.2019
- Dette er nybrottsarbeid, sier Anne Green Nilsen og Bård Westbye som underskrev på vegne av Fagforbundet og Virke.
Fagbladet 11.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt