AddToAny

Fagforbundet er ikke villig til å kjempe for enkeltgrupper i lønnsoppgjøret

Fagforbundsleder Mette Nord hilser et samarbeid med Unio velkommen og deler bekymringen for at offentlig ansatte sakker akterut lønnsmessig. Men hun er ikke villig til å kjempe for enkeltgrupper i årets tariffoppgjør.
- Det kan være fristende å hive seg på en bølge, sier Mette Nord og viser til uttalelser fra lederen i Utdanningsforbundet, Steffen Handal.

Handal har tatt til orde for et ekstraordinært lønnsløft for offentlig ansatte i årets tariffoppgjør. Han er villig til å gå utafor ramma til frontfaget for å få det til (les mer om frontfag, ramme og Unio i faktabokser nedover i saken).

- Frontfagsmodellen handler om et bærekraftig system over tid. Det er viktig med tydelige og solide krav, kombinert med balanse, sier Nord.

Hun mener det er avgjørende å se helheten, og med «helhet» mener hun ikke kun de ansatte i offentlig sektor, men også de i privat.

- LO kan ikke stille seg på en sånn måte at vi mister arbeidsplasser. I

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Russisk LO var opprinnelig invitert til LO-kongressen, som starter mandag 30. mai. Etter Russlands invasjon i Ukraina, et angrep russisk LO har gitt sin fulle støtte, er invitasjonen trukket skriftlig tilbake.
Fagbladet 20.05.2022
Heltid har vært et viktig satsingsområde for arbeiderpartistyrte Drammen. Nå har kommunen utlyst 16 deltidsstillinger for helsefagarbeidere.
Fagbladet 20.05.2022
Koronakommisjonen konkluderte med at ansatte i barnehage og skole burde blitt prioritert tidligere i vaksinekøen. Ingeborg Eikeland på Epleskogen barnehage er en av mange som ser seg om etter et annet yrke i kjølvannet av pandemien.
Fagbladet 20.05.2022
Resultatet innebærer et generelt tillegg på fire kroner timen for alle fra 1. juni og en heving av minstelønnssatsene. Ubekvemstilleggene er økt fra 37 til 40 kroner i timen.
Fagbladet 20.05.2022
240 frisører i Bergen og Oslo kan være i streik i morgen tidlig.
Fagbladet 19.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt