AddToAny

Facebook innrømmer å ha satt utenforstående til å lytte på Messenger-samtaler

Betalte utenforstående selskaper for å transkribere samtalene.
I går erkjente Facebook at de har betalt andre for å lytte til privatpersoners Messenger-samtaler og transkribere samtalene, melder Bloomberg. Facebook opplyser at de kun har iverksatt avlyttingen for å teste ut nøyaktigheten til automatiske stemmegjennkjenningssystemer. Facebook skal nå ha midlertidig stoppet praksisen.

Facebook sier at avlyttingen kun gjelder brukere som har godtatt at Messenger-samtalene deres blir transkribert. Bloomberg skriver at Facebook likevel ikke har informert brukerne om at samtalene deres kan høres på av andre enn selskapet selv. Dette skal ifølge Bloomberg ha fått noen av de som lyttet på samtalene til å føle at det de gjorde var uetisk.

Et av selskapene som skal ha avlyttet samtaler for Facebook er California-baserte TaskUs Inc. Facebook bruker ifølge Bloomberg også TaskUs til å vurderere innhold som potensielt kan bryte med sosiale medier-plattformens retningslinjer.

Image-text:

Satte bort jobben:

Sosiale medier-giganten skal ha betalt selskaper for å avlytte og transkribere privatpersoners samtaler. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Populisme, alternative faktasjekker og nyinnspilling av en juleklassiker sikret de konservative valgseieren i sosiale medier, skriver Celine Gran og Christian Laland i Pressure.
Kampanje 15.12.2019
Det nye sammenslåtte Aller-byrået, Hyperredink, får jobben.
Kampanje 15.12.2019
De nye hodene i Diar har begge en fortid i norske Google.
Kampanje 14.12.2019
- Vi har sett at noen av de tingene vi har gjort, i den hensikt å være ekstra tydelige, har blitt oppfattet som at vi har et for nært forhold til annonsøren, sier Espen Egil Hansen til Journalisten.
Kampanje 13.12.2019
- Verden er full av voldtektsofre som aldri har fått prøvd sin sak i rettsapparatet. For mange av dem er Cissi Wallin en helt, selv om hun denne uka ble dømt for ærekrenkelser i en svensk rett, skriver Heidi Helene Sveen.
Kampanje 13.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt