AddToAny

Even Aas-Eng med nytt mediekjøp - går inn som største eier i Natt&Dag

- Vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven, sier han.
Mediegründer Even Aas-Eng ligger ikke på latsiden. Nå går han også inn som hovedaksjonær i gratisavisa Natt&Dag gjennom sitt medieselskap Venture Factory Media.

- Natt&Dag er en bit norsk kulturhistorie, og vi føler et stort ansvar når vi nå tar på oss oppgaven med å forvalte denne fantastiske merkevaren videre. Vi tror det finnes et stort potensial her, og vi gleder oss veldig til å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort, sier gründer av Venture Factory, Even Aas-Eng.

Venture Factory Media tar over 51 prosent av aksjene gjennom en emisjon. Dagens eier Christian Rasmussen vil eie de resterende 49 prosent.

- Hva kan du si om selve transaksjonen?

- Vi kommer til de 51 prosentene gjennom en emisjon der vi skyter midler inn i selskapet i form av penger, men hvor mye vil vi ikke si, sier Even Aas-Eng til Kampanje.

- Er det en stor investering?

- Ja, for oss er det en stor investering, men først og fremst er det et stort ansvar. Mange er glade i Natt og Dag og nå skal ta ansvaret for å bygge Natt&Dag videre.

Gikk på en smell

Natt&Dag ble startet i 1988 og har de siste ti årene vært eid av Christian Rasmussen. Gratisavisen la i fjor bak seg et svært krevende år regnskapsmessig. I sommer omtalte DN tallene for 2018 og de viste at omsetningen nærmest ble halvert til 5,4 millioner kroner. Selskapet gikk også med et underskudd på rundt én million kroner.

- Er du ikke bekymret?

- Nei, vi ser fremover og har selvtilit på det vi holder på med. Vi kjenner også godt til det gode arbeidet Natt & Dag har lagt ned de siste årene, men så gjorde de en satsing i jfor som de ikke lyktes helt med og det kan skje den beste. Det har i alle fall skjedd her mange ganger, sier Aas-Eng.

Han sier selskapet allerede i år vil legge frem et bedre resultat.

- Selskapet er på rett side av streken i år, men når vi gjør dette er fordi vi har enda større ambisjoenr enn som så. Men nå får vi ta ett steg av gangen.

Bygger nytt mediehus

Gjennom sitt investeringsselskap Venture Factory har Aas-Eng lenge hatt et ønske om å bygge opp et mediehus med Venture Factory Media som i dag består at publikasjonene Filter Nyheter, Talent Media, CamillaPihl.no og har et kommersielt samarbeid med Motor.no. I tillegg har også Venture Factory Media en eierandel i storbykanalen Radio Metro.

Daglig leder i Venture Factory Media er Tale Gjøvik og hun sier hun gleder seg over at Natt &Dag blir en del av gruppen.

- Med deres svært sterke posisjon innenfor målgruppen unge urbane passer de perfekt inn i vår portefølje med publikasjoner. Men det beste av alt er selvsagt å få enda flere smarte, unge folk med på laget, sier Gjøvik.

Driften av Natt&Dag vil fortsette som før, men selskapet får umiddelbart noen nye annonseprodukter.

- Vår store styrke er produksjon og distribusjon av kommersielt innhold og annonsørene vil selvsagt nå kunne kjøpe native annonser både digitalt og på print under Natt&Dag-merkevaren, sier Gjøvik.

Magasinet Natt&Dag kommer ut åtte ganger per år og distribueres til rundt 600 ulike punkter i de største byene. I tillegg har selskapet de siste årene bygget en betydelig følgeskare online og i sosiale medier, ifølge dagens eier Christian Rasmussen.

- Natt&Dag er og har vært kjent som en talentfabrikk hvor unge dyktige, ærlige og uredde journalister, fotografer og videoprodusenter får rom til å utvikle seg og levere innhold de virkelig er stolte av. Det er det viktigste vi gjør, og noe vi er veldig takknemlige for å ha kunnet dyrke også de årene jeg har vært i selskapet, sier Christian Rasmussen.

Ida Wammer fortsetter som redaktør for Natt&Dag og Lars Eide går inn som publisher i selskapet. Natt&Dag-redaksjonen flytter også inn i Venture Factory sine lokaler i Torggata, 30 august.

Image-text:

Kjøper gratisavis:

Medie-gründer Even Aas-Eng kjøper seg inn i gratisavisen Natt&Dag og bygger dermed opp sitt mediehus Venture Factory Media. - Vi gjør vårt beste i hvert fall, sier Aas-Eng til Kampanje. Foto: Eivor Eriksen.

Vokser i størrelse:

Venture Factory Media-gjengen blir stadig større. Her sammen med de nye kollegaene i Natt&Dag.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Vil gjøre Kringkastingshuset om til et «Lysthus».
Kampanje 26.02.2020
PFU skal behandle klage på NRKs Lotto-sendinger.
Kampanje 26.02.2020
- To ferske reklamekampanjer får norske reklamekvinner og -menn til å fremstå som feigere enn sine nordiske brødre og søstre, skriver Knut Kristian Hauger.
Kampanje 26.02.2020
Kreativ leder i Nord DDB gleder seg over flere kvinnelige kreative i byrået.
Kampanje 26.02.2020
- Min avgang har ingen annen grunn enn at jeg nå følte det var på tide å endre på ting, siier den mektige mediesjefen.
Kampanje 26.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt