AddToAny

For ett år siden sa disse partiene nei. I dag har de flertall og sier ja eller tja

Universiteter og høgskoler trodde kanskje de hadde flertall på Stortinget med seg for å avskaffe nytt reglement rundt penger på bok. Der tok de i så fall feil.
For nøyaktig et år siden sa daværende utdanningspolitisk ansvarlig for Senterpartiet, Marit Arnstad, følgende om den omtalte femprosent-regelen til Khrono:

- Senterpartiet støtter ikke et slikt forslag. Dette er et forsøk fra regjeringen på å styre universitetene med jernhånd, sa Arnstad overfor Khrono.

Den nye femprosent-regelen som skal iverksettes for regnskapsåret 2021 for første gang har blitt møtt med stor motstand i sektoren.

Og for et år siden så det ut til at de hadde stor støtte i opposisjonen, som nå har flertallet på Stortinget. Men i dag har pipa fått en annen låt.

Borten Moe: - Regelen er fornuftig

I dag sier forsknings- og høyere utdanningsministeren, Ola Borten Moe, også fra Senterpartiet, følgende til Khrono:

- Jeg mener at femprosent-regelen er fornuftig, og at pengene skal brukes opp til samfunnets beste.

Borten Moe vil ikke svare på spørsmål om kontrasten i partiets uttalelser i denne saken. I et første intervju med Khrono lørdag utdypet han også:

- Det har vært pandemi og det kan forklare lavere pengebruk. Femprosent-regelen er fornuftig, og vi kan ikke ha noen annen forventning enn at pengene skal brukes opp til samfunnets beste. Det at man ikke kan bruke opp bevilgede midler er ikke bra. Vi kan ikke ha det slik som det var i tidligere tider at man i statlige virksomheter gjorde alt hva de kunne for å svi av pengene sine mot slutten av året, i frykt for ikke å få bevilgninger det neste, sa Borten

Les mer

Flere saker fra Khrono

Dei internasjonale studentane er for mange, meiner nederlandske universitetsleiarar, som vil ha tiltak for å regulere pågangen.
Khrono 27.11.2021
Tilbakeblikk og stemningsrapport fra FNs klimamøte COP26 i Glasgow: En viktig seier når beskyttelse av havet ble innlemmet i sluttresultatet.
Khrono 27.11.2021
Undervisningen på medisinstudiene bør være tilpasset et helsevesen i endring. Vi bør også se mer undervisning utført av og med allmennleger for å ivareta det primærmedisinske fokuset.
Khrono 27.11.2021
Jussprofessor ved Universitetet i Bergen, Eirik Holmøyvik, sitter i utvalget som skal se på reglementet rundt Stortingets pendlerboligordning.
Khrono 27.11.2021
Gregers Normann Aanesland ble født 28. juli 1933 i Birkenes, Aust-Agder. Foreldre var gårdbruker Are Aansland (1904-73) og Guro Løland (1906-94). I 1961 ble han gift med agronom Elisabeth Ella Broch. De fikk 3 sønner: Steinar (f. 1962), Audun (f.
Khrono 26.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt