AddToAny

Et universitet for storbyregionen?

Romerike ønsker en forpliktende allianse med et arbeidslivsuniversitet dedikert til storbyregionen. Det er vi ikke sikker på om vi har i OsloMet.
Har styret fått det underlaget de har bedt om for å fatte en forsvarlig beslutning om lokalisering av en fullverdig universitetscampus på Romerike? Neppe. Etter en prosess på mer enn et år anbefaler administrasjonen på OsloMet en nedskalert versjon av Kjeller. Det er ikke svaret på hva en fullverdig campus er, og ikke et svar på de utfordringer universitetet kan bidra til å løse i storbyregionen.

Storbyregionen, og særlig Romerike, er i sterk vekst - og den klart raskest voksende delen av Norge. Det er kanskje vanskelig å se fra Pilestredet, men det bygges og skapes nye steder, nye bysentra med et mangfold av skoler, velferdsløsninger og tilbud innenfor helse og omsorg.

Håndtert ansvarlig og med kunnskap kan vi bygge en bærekraftig storbyregion og skape inkluderende fellesskap. I den jobben hadde det vært bra å ha en forpliktende allianse med et arbeidslivsuniversitet dedikert til storbyregionen. Det er vi ikke sikker på om vi har i OsloMet, med forslaget til ny campus som ligger i bordet.

Ta kriteriene nokså enkelt: Skal vi tro administrasjonen, skal det legges mer vekt på forskning enn på utdanningene og studiemiljø i etableringen av en ny campus. Som utenforstående vil jeg ikke legge meg for mye opp i hvordan OsloMet vurderer

Les mer

Flere saker fra Khrono

Statsråd Ola Borten Moe vil at utdanning skal ha større plass i ny langtidsplan. Han har også gitt finansieringsutvalget utvidet mandat.
Khrono 07.12.2021
Carl-Erik Grimstad er ny direktør for samfunnskontakt ved høgskulen.
Khrono 07.12.2021
Tross usikkerheter så har enkelte institutt landet på at mulighetsrommet som ligger i campus Ahus vil være større enn ved campus Lillestrøm.
Khrono 07.12.2021
Professor Gunnar H. Gundersen ved OsloMet ber noen«voksne» - det vil si Ola Borten Moe - om å rydde opp i krangelen om plassering av ny campus ved OsloMet.
Khrono 07.12.2021
Vi håper styret ved OsloMet lytter til brukerne og går imot forslaget fra fungerende rektor om å legge campus Romerike til Ahus.
Khrono 07.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt