AddToAny

- Et paradoks at Norsk Tipping bruker hundrevis av millioner på å friste folk til å bli lottomillionærer

Herman Mueller Stormyr blir til enhver tid dratt mellom ro og risiko. Men når det kommer til spillreklame, er byrålederen rimelig konservativ. Møt han i Sommerpraten.
Navn: Herman Mueller Stormyr

Alder: 35 år

Stilling: Byråleder We Are Live

- Hvor går årets ferie?

- Brønnøysund, Valdres og Korsika.

- Hvordan har dere holdt kreativiteten i live i We Are Live gjennom et år med pandemi og hjemmekontor?

- Vi har prøvd å gjøre det vi kan for at folk skal kunne møtes og jobbe sammen. De kreative teamene har blitt egne kohorter, og et team har til og med hatt et eget kontor på Tøyen (WAL øst), for å slippe kollektivtrafikk og samtidig kunne jobbe sammen. Øvrige i kreative avdeling har vi prioritert å samle på kontoret ved alle anledninger hvor det har vært mulig. Det har også vært daglige møter i den kreative avdelingen for å ivareta samholdet og gi en viss sosial og kulturell stimuli. Vi har også hatt en del ikke-faglige aktiviteter av samme grunner.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Da vil jeg ta med mennesker som har inspirert meg i det siste. Aram Zarkoob Vaughan er en jeg nylig har blitt kjent med. Hun er frittalende, ambisiøs og en veldig kul dame. Neste er Jostein Dalland, kommersiell leder i Sbanken. Han må være en av de mest handlingskraftige og oppdaterte folka jeg vet om. Og den tredje må bli Kris Jenner. Ikke fordi hun har inspirert meg, men fordi jeg lurer på hvor mye av regien på det familieimperiumet som kommer fra henne. Jeg inviterer på en chiringuito i Spania, med fersk grillet fisk og skalldyr på deling. I glasset blir det Sangria.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Ingen, jeg er fullstendig okkupert med tre barn på dagtid, og kveldene bruker jeg helst til å spise med familie og venner. Når jeg leser, så liker jeg å lese Lee Child sine historier om Jack Reacher, det er hverken dypt eller lærerikt, kun avkobling.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Jeg var ute og spiste med min samboer, venner og kolleger. Det er den tingen jeg har savnet mest og en av tingene som gir meg mest.

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Jeg er usikker på hvor mye som skyldes toppledelsen, ettersom jeg ikke er på innsiden her, men av det jeg har lest så synes jeg Pål Wibe har fått til mye i XXL. Og at Karl Munthe Kaas & co går internasjonalt med Oda, er veldig gøy, for alle gründere i Norge. Jeg vil også trekke frem Kristin Skogen Lund, som driver et av verdens mest lønnsomme medieselskaper, det er rått.

- Jeg vil også gjerne benytte anledningen til å trekke frem en annen topp leder; Christoffer Stenholt, daglig leder i WAL, som har gjort en formidabel innsats med å ta vare på folka gjennom denne perioden. Og da kommer jeg ikke unna resten av gjengen i WAL, som har vist enormt med pågangsmot og tålmodighet det siste året.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Det er en nøtt. Jeg blir til enhver tid dratt mellom lysten på ro og lave skuldre, og høyt tempo og risiko. Den desillusjonerte drømmen er å kjøre fergen mellom Aker Brygge og Nesodden, ettersom jeg i dag lever et relativt hektisk liv. Så svaret på spørsmålet er jeg vet ikke, kanskje akkurat det jeg gjorde (marketing og økonomi).

- Hvordan blir Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Jeg tror Norge forblir mye av det samme, uavhengig av hvem som er statsminister, og Vedum virker som en avbalansert og reflektert type, selv om han har en del populistiske tendenser. Alltid fint med litt forandring. Med det mener jeg ikke at jeg støtter Senterpartiet, men at han som leder nødvendigvis ikke er så gærent.

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Her er jeg rimelig konservativ. Jeg mener at reklame for spilltjenester bør likestilles med alkohol- og tobakksrelatert reklame, uavhengig av grasrotandel, som blir et skalkeskjul. Jeg mener debatten bør ligge her, og da hvorfor Norsk Tipping bruker hundrevis av millioner på å friste folk til å bli lottomillionærer hver uke. Det er for meg et paradoks, ettersom staten også bruker hundrevis av millioner på å hjelpe spilleavhengige. Inntektene er nok høyere enn kostnadene. Så svaret er; ja det bør være forbudt, men da like forbudt at Ståle Solbakken står på skjermen for Norsk Tipping som at Magnus Carlsen gjør det for Unibet.

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Det synes jeg er vanskelig, jeg tipper jeg kommer til å hoppe av og på, avhengig av dagsformen. Jeg tror i bunn og grunn på fri konkurranse i denne næringen og håper at volumet av abonnenter faller såpass at det blir økonomisk motiverende å sette ned prisene.

- Speedo - yay or nay?

- Som volleyballjentene er jeg for valgfrihet på strandbekledning.

Image-text:

Kontrastfylt ferie:

Herman Mueller Stormyr er innom både Brønnøysund, Valdres og Korsika i løpet av sommerferien. Foto: Privat

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Dømt til å betale både erstatning og saksomkostninger.
Kampanje 17.09.2021
- Enhver markedsførers og kommunikators drøm, sier Frode Riis Andersen.
Kampanje 17.09.2021
Carat, Pol, Try Råd og Netlife Bergen står bak arbeidet med den nye merkevaren, men de tar ikke æren for navnet Eviny.
Kampanje 17.09.2021
Stian Bråthen går fra analyseselskapet YouGov til det relativt nye selskapet Pollstat.
Kampanje 17.09.2021
Kommunikasjonsrådgiver Åshild Mathisen mener det ikke eksisterer et PR-løp som kan redde KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nå.
Kampanje 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt