AddToAny

Enstemmig avgjørelse: Høygravide Siv Eli Austad ble diskriminert av Agder politidistrikt

Enstemmig avgjørelse: Høygravide Siv Eli Austad ble diskriminert av Agder politidistrikt
Seks dager før høygravide Siv Eli Austad hadde jobbet i Agder politidistrikt i tre år, ble arbeidskontrakten hennes avsluttet. Nå har Diskrimineringsnemnda tilkjent henne 150.000 kroner i erstatning - men politidistriktet mener vedtaket er feil.
- Jeg er veldig lettet. Det er godt å få en bekreftelse fra en uavhengig tredjepart om at jeg hadde rett, at jeg faktisk ble urettferdig behandlet, og at jeg ville hatt fast jobb dersom jeg ikke hadde gått ut i barselpermisjon, sier Austad til Politiforum etter at Diskrimineringsnemnda har kommet med sin enstemmige konklusjon.

I det ferske vedtaket slår nemnda fast at Agder politidistrikt har diskriminert Austad, og tilkjenner henne til sammen nesten 150.000 kroner i erstatning og oppreisning.

- Det er selvfølgelig positivt å få en erstatning, men det var ikke det som betød mest for meg. Det viktigste var å få medhold. Jeg trengte denne bekreftelsen på at jeg hadde rett, sier hun.

Seks dager unna rett til fast jobb

Historien hennes er denne: Sommeren 2019 jobbet Austad på sentralbordet i Agder politidistrikt, en arbeidsgiver hun hadde hatt siden 1. september 2016.

Hele tiden hadde Austad vært tilsatt i midlertidige stillinger - til sammen fire separa

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Det er fritt fram å legge ut video av politiets handlinger på sosiale medier, men ved enkel redigering kan man få enhver lovlig tjenestehandling til å se lovstridig ut og dermed svekke folks tillit til politiet.
Politiforum 27.02.2021
- Det er viktig med en nærhet til hovedstaden. Hovedstaden krever mye av ressursene når det gjelder norsk politi og beredskapsinnsats, sier Per Willy Amundsen i Fremskrittspartiet.
Politiforum 26.02.2021
Tysk politi har hatt en egen lederskapsmodell siden 1982. Hva kan norsk politi lære av den?
Politiforum 26.02.2021
Vi er så takknemlige for det avtrykket hun satte i våre liv.
Politiforum 25.02.2021
Av mangel på egnede lokaler er de ansatte henvist til å trene inne på gamle, slitne og skitne glattceller. Det er ikke til å tro.
Politiforum 25.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt