AddToAny

- Ensomheten kan være god og meningsfull

- Ensomheten kan være god og meningsfull
- Noe har forundret meg i denne koronatiden. Det er at mediene bare snakker om ensomhet som lidelse. Så vidt jeg har sett, er det ingen i denne tiden som har skrevet eller sagt noe om ensomhet som helse, skriver Brita Nilsson.
Jeg ser snart ikke en dagsavis eller et tv-program, som ikke snakker varmt og medfølende om den forferdelige ensomheten som alle utvikler.

Først en viktig opplysning om ensomhet. I min studie forsket jeg på begrepet ensom. Der kom jeg frem til at ensomhet ikke er noe man pådrar seg. Ensomhet er med andre ord ikke noe en blir, men noe en har.

Lengsel i trengsel

Ensomhet er noe grunnleggende i ethvert menneske uavhengig av kultur. Det store spørsmålet er hvordan vi forholder oss til vår ensomhet. I denne koronatiden dukker ensomheten nærmere opp i oss. Svært ofte kan den oppleves som noe vondt, og ofte kan vi ikke engang sette ord på den. Ordene kan mangle for den dype forlatthet og indre hjemløshet vi kan oppleve.

For mange mennesker oppleves også ensomheten som noe skamfullt.

For mange mennesker oppleves også ensomheten som noe skamfullt. Under normale omstendigheter har vi som mennesker en unik evne til å flykte fra den. Slik er det ikke nå. Vi møter ensomheten ansikt til ansikt så å

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Det er vanskelig å sikre gode pasientforløp. For å lykkes er det helt nødvendig at alt involvert helsepersonell har et tett og tillitsbasert samarbeid, også med pasienten og de pårørende.
Sykepleien 27.01.2021
Harstad har hatt et stort overforbruk på helse og omsorg, så nå skal det skjæres ned for 39 millioner. Men feilføringer kan ha gitt hjemmetjenesten et falskt overforbruk over mange år.
Sykepleien 27.01.2021
28 beboere ved Orkerød sykehjem i Moss fikk nesten dobbel dose med koronavaksinen fra Pfizer-Biontec tirsdag, melder VG.
Sykepleien 27.01.2021
- Det er vårt håp at det vil bidra til færre alvorlige feil ved håndtering av legemidler, skriver artikkelforfatterne, som har utviklet et nytt digitalt læringsverktøy.
Sykepleien 26.01.2021
- Det er ikke så mange som setter intramuskulære injeksjoner til daglig, minner anestesilege Monica Thallinger om.
Sykepleien 26.01.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt