AddToAny

En psykologs møte med videokonsultasjon

En psykologs møte med videokonsultasjon
Nært sagt alle mine pasienter ønsket å benytte seg av tilbudet om videokonsultasjoner, da dette ble eneste mulige kommunikasjonsplattform under koronakrisen, skriver psykolog Espen Idås.
Forfatterinfo

Espen Idås

Espen Idås er privatpraktiserende psykolog i Horten, med avtalehjemmel fra Helse Sør-Øst.

Allerede noen uker før 12. mars, dagen da Norge «stoppet opp» som en drastisk følge av koronapandemien, ble jeg tipset om å tilrettelegge for muligheten for videokonsultasjoner.

Entusiasmen min for dette noe var ikke noe særlig å skryte av på det daværende tidspunktet. Jeg hadde liten tro på at det ville være et godt alternativ til et typisk møte på det fysiske psykologkontoret.

Etter å ha arbeidet som psykolog i 26 år, hvor fysisk oppmøte har vært normen for kontaktpunkt med pasientene, anså jeg tipset om videokonsultasjoner som noe fremmed og ukjent, som jeg i utgangspunktet ikke ønsket å begi meg ut i.

De siste seks årene har jeg arbeidet som privatpraktiserende på heltid, og pasientene har i like lang tid gått inn og ut av kontordørene mine. I yrket mitt har det vært en naturlig del av arbeidet å sitte fysisk nært overfor pasientene mine.

De i sin stol, jeg i min. Jeg har sett se små rykk i kroppen, ansiktsnyanser, rastløse ben og armer. Gjennom arbeidsdagen på kontoret har jeg erfart tilstedeværelsens viktighet, men også dens omkostninger i min egen kropp og sinn.

Har gjennomført nær 300 videokonsultasjoner

Til tross for at jeg er en tradisjonell utøvende, ble jeg med koronasituasjonen likevel nødt til å gjøre noen endringer, dersom jeg skulle kunne fortsette med virket mitt. I den siste tiden har jeg fått en intensiv opplæring i bruken av videokonsultasjoner, og har også høstet en rekke erfaringer fra denne praksisen. Siden 12. mars har jeg gjennomført nærmere 300 konsultasjoner.

Jeg tok i bruk Confrere, et program som var svært lett å installere, gjort i løpet av noen minutter, en relativt overkommelig kostnad, og svært

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

De som satt i delt eller åpent kontorlandskap, hadde nesten dobbelt så høy risiko for å bli uføretrygdet, sammenlignet med folk med egne kontor, viser en ny studie fra Statens arbeidsmiljøinstitutt.
Psykologisk.no 13.07.2020
Det er både enkelt og innlysende, men ofte glemt: Vi snakker oss tomme i påvente av at verden skal endre seg, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 12.07.2020
- Følelsene våre representerer et budskap. De sender oss signaler om oss selv, og hvem vi er i relasjon til andre, sier psykolog og universitetslektor Tone Normann-Eide.
Psykologisk.no 11.07.2020
Tommy Sotkajærvi vil fra 1. september tilby individualterapi, parterapi og foreldreveiledning ved IPR Oslo og arbeide med samlivsstyrkende tiltak på Modum Bad.
Psykologisk.no 09.07.2020
Det ser ikke ut til at man blir mer motstandsdyktig eller herdet mot effekten av større endringer på arbeidsplassen ved å ha vært gjennom slike endringer før, antyder en studie utført ved Statens arbeidsmiljøinstitutt.
Psykologisk.no 08.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt