AddToAny

En kommersiell idealist og engasjert systemkritiker

En kommersiell idealist og engasjert systemkritiker
Nylig ble industriklyngen Norwegian Wood Cluster tildelt Arenastatus i Innovasjon Norges klyngeprogram. Ved roret satt Knut Skinnes, en ung mann med en velfylt hattehylle.
Norsk Skogbruk møter Knut Skinnes i begynnelsen av januar, nøyaktig et år etter at han tok over rollen som klyngeleder for Norwegian Wood Cluster. Men allerede nå er han i ferd med å overlate den hatten til noen andre.
- Jeg ble leid ut fra Green House til å lede dette klyngearbeidet da den forrige klyngelederen sluttet. Det har vært et veldig givende år, men det har hele tiden vært klart at dette har vært et midlertidig engasjement, sier han. For nå skal 29-åringen tilbake til Green House, rådgivningsselskapet han startet sammen med Jørn Erik Toppe i 2018 for å bidra til en grønn omstilling av norsk industri og primærnæring.
- Jeg hadde lenge tenkt å starte et rådgivningsselskap som med utgangspunkt i det akademia sier vi må gjøre med tanke på klima og omstilling, kunne arbeide tett med næringslivet for å finne ut hvordan vi kan gjøre det på en ansvarlig måte. Og som også skulle arbeide mot det politiske systemet for å skape innretninger og støtte til å få gjennomført omstillingen, slik at det er mulig å tjene penger på bærekraft, forteller han.
Første produkt ut fra Green House ble en plattform for formidling av grovfôr under tørkekrisa i 2018. Senere har det kommet til flere initiativ og aktiviteter, og selskapene i paraplyen har i dag 10 ansatte.
- Vi har vært heldige og fått med oss flinke folk som det er lett å selge. Og vi har hatt mange og ganske lange oppdrag, det har gjort at vi kan vokse. Men det har jo også gjort at vi har brukt alt vi har tjent på å ansette nye, bygge et godt lag og utvikle nye selskaper som kan bidra til den utviklingen og omstillingen vi har tro på. Og slik kommer det nok til å være en stund, det blir ikke noen utbyttefest på noen år. Det er heller ikke vårt primære mål å tjene så mye penger, men vi må selvfølgelig ha en robust økonomi i bunnen. Vi kaller oss kommersielle idealister, vi er idealistisk forankret og velger oppdrag som vi mener kan være med å bidra til å snu samfunnsutviklingen, sier han.
?Skinnes tok en bachelor i økonomi og ledelse og et årsstudium i naturforvaltning ved høgskolen i Telemark, og etter tre år i arbeidslivet tok han en mastergrad i Carbon Management ved universitetet i Edinburgh.
- En oppvekst tett på naturen, faget klima, energi og miljø i Bø, klimapolitisk arbeid i Senterpartiet og engasjement i miljøstiftelsen Zero, utkrystalliserte mitt engasjement. Og året i Skottland var med på å forsterke innsatsen for naturens bærekraft. Målet er å kunne drive jord og skog som vi alltid har gjort, men dagens menneskelige aktivitet gjør dette vanskelig. Derfor skal jeg gjøre d
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Kai Espen Åsstuen (42) gjør det på gamlemåten. Mellom fjøsstellene tar han seg noen timer i egen skog med motorsag og entromlet vinsj. Og når hogsten snart er fullført går han over til ganske storstilt vedproduksjon.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
Mens ledelsen i Norske Skog konsentrerer seg om å konvertere papirfabrikker i Europa til emballasje, arbeides det ufortrødent på Saugbrugs i Halden med større og mindre omstillingsprosjekter, der BCTMP kan se mest lovende ut for norske skogeiere.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
PROSESSINDUSTRIENS SAMARBEIDSFORUM
Norsk Skogbruk 17.02.2021
- Vi kommer fortsatt til å være et parti som er opptatt av å utnytte skogressursene våre til aktiv drift og til å se mulighetene for å øke volumene på en måte som gjør at vi holder aktiviteten i skogen oppe og kan bygge ny industri.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
Bare noen uker etter at AT Skog ble eneeier av Telemarksbruket meddeles at samvirkeforetaket også har overtatt alle aksjene i Eikås Sagbruk AS.
Norsk Skogbruk 17.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt