AddToAny

Emerituser ba om at UiB-styret drøftet opprykksregler - fikk nei

Først tok det månedsvis før de pensjonerte forskerne ved Universitetet i Bergen fikk svar. Da svaret kom, synes de ikke de fikk svar på det de spurte om.
- Når den prinsipielle saken kom opp, hadde vi forventet at ledelsen så nettopp det prinsipielle i saken, sier Ole-Jørgen Johannessen.

Han er førsteamanuensis emeritus ved Universitetet i Bergen, og en av flere pensjonerte forskere som har engasjert seg i en sak knyttet til professoropprykk. Sammen med flere andre har Johannessen skrevet brev som er sendt til universitetsstyret ved rektor.

Utgangspunktet for saken er Eilert Jan Lohnes sak. I 2012 søkte han om opprykk til professor i filosofi ved Universitetet i Bergen, og fikk avslag.

- Nå har vi endelig fått svar. Men det er ikke med noen referanse til det brevet vi sendte, og at vi har purret to ganger ser ut til å ha gått saksbehandleren hus forbi, sier Johannessen.

Skrev åpent brev

I 2016 skrev Lohne et åpent brev til universitetsledelsen, som ble publisert i På Høyden.

Ingen i fakultetsstyret ba om at saken ble tatt opp på nytt. Jørgen Sejersted Dekan Det humanistiske fakultetet

Der forteller han om sin søknad om opprykk til professortittel. Begrunnelsen for at han ikke fikk opprykk er blant annet at den sakkyndige komiteen mener at Lohnes doktorgrad ikke er god nok, og komiteen skriver at «som konklusjon vurderer komiteen avhandlingen som en meritt i sammenhengen, om enn ikke særlig sterk sådan. Dermed blir det i denne sammenhengen et problem at Lohnes viktigste arbeid innen etikk ikke er vitenskapelig sterkt meritterende». Derfor mener komiteen at det må stilles større krav til Lohnes øvrige arbeid.

- Når man uttaler seg på denne måten reiser man tvil om komiteen og komiteens rolle. Det ser man ikke, sier Knut Venneslan til Khrono.

Han er professor emeritus i filosofi ved UiB og er en av emeritiene, som er tidligere professorer og dekaner, som har engasjert seg.

Før brevet Venneslan sendte sammen med Johannessen og flere andre i februar i år, hadde to av de pensjonerte forskerne vært i konta

Les mer

Flere saker fra Khrono

Professor emeritus og ekspert på norsk utdanning av grunnskolelærere, Karl Øyvind Jordell, går gjennom årets søker- og opptaksstall, så langt man kjenner status.
Khrono 23.07.2019
Mens Iselin Nybø er godt fornøyd med søkertallene til grunnskolelærer, er de langt mer bekymret andre steder, eksempelvis på Høgskulen på Vestlandet.
Khrono 23.07.2019
Årets tall for hovedopptaket innen høyere utdanning viser at det er sendt ut 1,1 prosent flere tilbud om studieplasser i år sammenlignet med 2019.
Khrono 23.07.2019
I dag kommer de nasjonale tallene for årets hovedopptak til høyere utdanning. Følg Iselin Nybø sin pressekonferanse direkte fra klokken 11.00 her.
Khrono 23.07.2019
Tolletaten vil fornye og formalisere tollutdanningen og søker nye samarbeidspartnere enten ved høgskoler, universiteter eller fagskoler.
Khrono 22.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt