AddToAny

Elektriske arbeider utføres ulovlig

El-bransje og forsikringsselskap advarer: Det omsettes for nærmere 600 millioner kroner av aktører som utfører ulovlige elektroinstallasjoner I Hordaland årlig. Elektrobransje og forsikringsselskap frykter for liv og helse til hordalendingene.
(kilde: Arvid Steen / Nelfo)

- Kanskje vi har vært for dårlige til å informere om farene og konsekvensene av å bruke ufaglært arbeid innen vår bransje. Men nå står vi sammen, og skal iverksette tiltak for å begrense svart arbeid i vår bransje. I løpet av 2019 håper vi blant annet å sette i gang en kampanje for å informere om farene og konsekvensene ved å bruke ufaglærte til elektrisk arbeid, sier regionsjef Morten Mjeldheim i Nelfo, el-entreprenørbransjens landsforening. BKK Elsikkerhet, Thunestvedt AS, Tryg Forsikring og el-bransjens arbeidsgiverforening, Nelfo er alvorlig bekymret for brannsikkerheten til vestlendingene. De vil nå sette søkelys på hvordan el-bransjen kan gjøre livet tryggere for vestlendingene. De mener at det er på tide å gjøre noe - før liv går tapt på grunn av ulovlig utførte elektriske arbeider.

Kan stenge strømmen til vestlandske bedrifter

En annen organisasjon som har en god oversikt over el-installasjoner hos private og bedrifter er BKK Elsikkerhet AS, som utf�

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

Nylig ble Comfort-kjedens årlige minimesse og kickoff arrangert. 270 personer, en god blanding av Comfortører og leverandører, satte hverandre i stevne på The Qube på Gardermoen, hvor fotball og lagånd var gjennomgangstema.
article_web VVS Aktuelt 15.02.2019
Et nybygd, 1700 kvadratmeter stort BD-senter åpnet dørene på Lisleby ved Fredrikstad mandag.
article_web VVS Aktuelt 15.02.2019
Inger Nerdrum er ansatt som ny salgsdirektør i Norsk Wavin. Nerdrum vil være ansvarlig for salg i det norske markedet, samtidig som hun vil ha en koordinerende rolle for den daglige ledelsen av Norsk Wavin AS.
article_web VVS Aktuelt 15.02.2019
KOMMENTAR: Ansvaret for å skape den digitale grunnmuren i et byggutviklingsprosjekt havner idag som regel hos byggherre. Nettverksinfrastrukturen i et bygg står dermed i fare for å bli basert på tilfeldigheter, mener Kristoffer Hopsdal i Atea as.
article_web VVS Aktuelt 15.02.2019
Tema for VKE Årskonferanse er tekniske entrepriser, kontrakter og finansiell risiko i forholdet mellom byggherre, hovedentreprenør, underentreprenør og leverandører.
article_web VVS Aktuelt 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt