Kjøkkenskriveren
18.06.2019
Dyrking av vindruer i Norge er fortsatt i sin spede begynnelse, men det er langt fra en utopi. I Kristiansand bor det en pensjonist som hele året pleier sine 350 vinplanter.
Klimatiske endringer og utvikling av nye vinplanter som tåler det norske klimaet, gjør at dyrking av spise/vindruer enkelte steder her i landet er fullt mulig. Flere prøver seg nå seriøst, og får det til. Dagfinn er en av disse. Etter å ha hatt hus i Italia i 16 år og pleiet kontakten med lokale vinbønder, har han mye kunnskap om temaet.
TID FOR BESKJÆRING
Vi er i slutten av februar. Temperaturen er så vidt over null, men det er sol og klarvær. Man kan fornemme at våren er tilbake om noen strakser, selv om snøbygene fremdeles lurer et sted der bak.
Jeg er på besøk hos Dagfinn. Han har omlag 350 vinplanter som nå venter på beskjæring. Og det bør skje de nærmeste dagene. Dagfinn har drevet med druer på hobbybasis i ni år nå. Han har lært seg hva man skal gjøre, og helst ikke bør gjøre, for å dyrke frem druer i Norge. Dagfinn er pensj
Gå til medietTID FOR BESKJÆRING
Vi er i slutten av februar. Temperaturen er så vidt over null, men det er sol og klarvær. Man kan fornemme at våren er tilbake om noen strakser, selv om snøbygene fremdeles lurer et sted der bak.
Jeg er på besøk hos Dagfinn. Han har omlag 350 vinplanter som nå venter på beskjæring. Og det bør skje de nærmeste dagene. Dagfinn har drevet med druer på hobbybasis i ni år nå. Han har lært seg hva man skal gjøre, og helst ikke bør gjøre, for å dyrke frem druer i Norge. Dagfinn er pensj