AddToAny

Doktorgradsstipendiat - Institutt for samfunnsforskning

Ledig stipendiatstilling Institutt for samfunnsforskning (ISF) er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsmiljø på områdene samfunnsliv, politikk og arbeidsliv. Migrasjon har vært et av ISFs sentrale forskningsområder siden 1960-tallet.
Vi søker nå en doktorgradsstipendiat til et forskningsprosjekt om migrasjon og returpolitikk. Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen Likestilling, integrering, migrasjon.

Om prosjektet

Returpolitikk er et kontroversielt felt. Prosjektet Deporting Foreigners: Contested Norms in International Practice (NORMS) fokuserer på normene som mobiliseres når vertsstater prøver å gjennomføre retur av irregulære migranter og avviste asylsøkere, enten ved hjelp av det som omtales som assistert retur eller ved bruk av fysisk tvang.

Hvordan trekker ulike aktører, som eksempelvis politikere, byråkrater, diplomater og politifolk, på ulike normer i sin forståelse av retur? Hvilke normer trekker ulike aktører på når de søker å legitimere eller delegitimere retur?

Prosjektet er tverrfaglig, med vekt på sosiologiske og statsvitenskapelige perspektiver, men det er også åpenhet for andre faglige tilnærminger.

Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråds UTENRIKS-program. Det ledes av Institutt for samfunnsforskning og gjennomføres i samarbeid med Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi samt ARENA Senter for europaforskning ved Universitetet i Oslo, Norge, International Institute of Social Studies ved Erasmus University Rotterdam, Nederland, og Forum for Social Studies, Etiopia.

Om stillingen

Doktorgradsstipendiaten skal utforme et selvstendig, komparativt forskningsprosjekt som gir ny innsikt i hvordan normene i dette politikk- og praksisfeltet har utviklet seg i Norge og Sverige siden årtusenskiftet. Kandidaten står fritt til å velge metode og avgrensning.

Den som tilsettes vil bli en sentral bidragsyter til NORMS-prosjektet og forventes å være en aktiv deltaker i et tett integrert forskningsfellesskap, blant annet ved å være med å organisere seminarer, publisere på prosjektets blogg/nettside, samt popularisere forskningen sin i policy briefs, kronikker, eller lignende.

Den som tilsettes skal gjennomføre et godkjent utdanningsprogram for en artikkelbasert PhD-grad innenfor en tidsramme på tre år innen sitt fagområde.

Kvalifikasjonskrav

Mastergrad eller tilsvarende innen sosiologi, statsvitenskap, kriminologi, rettssosiologi, eller en annen relevant samfunnsvitenskapelig disiplin. Søkere som ikke har fullført mastergrad på søknadstidspunktet kan bli vurdert i særlige tilfeller. Tilsetting vil da skje under forutsetning av at mastergrad er oppnådd og at søker er kvalifisert for opptak til relevant ph.d.-program innen oppstart.

Kompetanse på relevante samfunnsvitenskapelige metoder. Interesse for og erfaring med temaet migrasjonspolitikk eller et nærliggende tema vil være en fordel.

Evne til å jobbe selvstendig, gode samarbeidsevner og god gjennomføringsevne.

Språkkunnskaper. Det er en forutsetning at den som tilsettes behersker et skandinavisk språk og engelsk, enten flytende eller tilnærmet flytende.

Vi tilbyr

Midlertidig tilsetting som stipendiat i tre år, med planlagt oppstart 1. august 2022 eller ved nærmere avtale.

Lønn i henhold til gjeldende lønnssystem ved ISF, medlemskap i Statens pensjonskasse og gode forsikringsordninger.

Gode muligheter for faglig utvikling i et etablert og inspirerende forskningsmiljø. Lokal veileder ved ISF i tillegg til veileder ved et universitet.

Eget kontor og tilgang til alle fasiliteter ved Institutt for samfunnsforskning.

Krav til søknad

Søknadsbrev på opptil én side.

Beskrivelse av doktorgradsprosjektet på 4-6 sider. Prosjektbeskrivelsen skal omfatte tema, problemstillinger, teori, komparativ dimensjon og metode. Den skal videre inneholde en fremdriftsplan i tabellform, samt en kort beskrivelse av 3 mulige forskningsartikler som vil kunne inngå i doktorgradsavhandlingen. Søkere oppfordres til å sette seg inn i NORMS-prosjektet slik det beskrives på prosjektets nettside.

CV med oversikt over utdanning, relevant arbeidserfaring og eventuelle vitenskapelige arbeider.

Vitnemål og attester. Ved utdanning i utlandet må karaktersystemet der legges ved.

Masteroppgaven, dersom den er ferdigstilt.

Søknad med vedlegg skal sendes ISF elektronisk via denne siden.

Søknadsfrist er 22. oktober 2021.

Kontaktpersoner:

Prosjektleder for NORMS: Erlend Paasche, erlend.paasche@samfunnsforskning.no Forskningsleder for forskningsgruppa Likestilling, integrering, migrasjon: Liza Reisel, liza.reisel@samfunnsforskning.no

Om oss

Institutt for samfunnsforskning er en uavhengig forskningsstiftelse, opprettet i Oslo i 1950. Instituttet har i underkant av 50 forskere med hovedsakelig samfunnsfaglig bakgrunn. Forskerne er organisert i tre faggrupper og forsker innenfor temaene: arbeid, velferd, likestilling, migrasjon, sivilsamfunn, digitalisering, valg og demokrati.

Vår forskning skal være faglig uavhengig, nyskapende, samfunnsrelevant og holde et høyt akademisk nivå. Forskningen skal frembringe kunnskap og forståelse for områder som er viktig i samfunnsutviklingen nasjonalt og internasjonalt.

Søk på stillingen

Søknadsfrist

22. oktober 2021

Arbeidsgiver

Institutt for samfunnsforskning

Kommune

Oslo

Omfang

Heltid

Varighet

Vikariat/Midlertidig

Arbeidssted

Frogner, Oslo

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Avdeling forskning og utvikling, Kulturtanken Barn og unge skal ha et kunst- og kulturtilbud av høy kvalitet.
Forskerforum 15.10.2021
Jobbtype: Fast Heltid/Deltid: Heltid Arbeidstid: Dag Søknadsfrist: We are looking for a researcher for the DCL (Digital documentation, Cultural Heritage and Landscape) department at NIKU's head office in Oslo.
Forskerforum 15.10.2021
Torsdag ettermiddag overrakte Henrik Asheim nøkkelkortet til Ola Borten Moe (Sp).
Forskerforum 14.10.2021
- Det er ingen tradisjon for å si at det er bestemte prosjekter man ikke kan få interne midler til. Det er i så fall noe helt nytt, sier dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Anne Julie Semb.
Forskerforum 14.10.2021
Tonje Brenna (Ap) går av som fylkesrådsleder i Viken i et ekstraordinært møte i fylkesrådet klokken 10.15, får NRK bekreftet.
Forskerforum 14.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt