AddToAny

Doktorgrad: Snakk sammen om maten

Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og ønsker. Hennes viktigste oppfordring til faggruppene er: Snakk sammen!
Elisabeth Strøm

Det er ikke ofte institusjonsmat er gjenstand for oppmerksomhet på høyt akademisk nivå. I vår disputerte Kjersti Berge Evensen med en doktorgrad om hvordan helse- og kjøkkenpersonell på sykehus og helseinstitusjoner deler informasjon om mat og pasienters ernæringsutfordringer. I et helsevesen som blir mer og mer spesialisert, er det viktig at ulike yrkesgrupper snakker sammen og utveksler informasjon, for eksempel for å redusere forekomsten av feil- og underernæring, eller rett og slett for sikre at rett mat kommer fram til rett pasient. 13 helseinstitusjoner er med i studien - to universitetssykehus og 11 helseinstitusjoner i Oslo og Rogaland. Både helsepersonell, kjøkkenpersonell og matverter har blitt intervjuet.

Ulike ståsted

Evensen er psykologspesialist og er tilknyttet ledelse, økonomi og reiseliv ved Universitetet i Stavanger.

Ut fra bakgrunnen din skulle det vært interessant å vite hvorfor du valgte mat på institusjoner som tema for doktorgraden din?

Jeg hadde jobbet i administrasjonen i Helse Vest et par år da jeg søkte på denne doktorgraden. I jobben arbeidet jeg mye med systemer og strukturer i helsevesenet: Hvem får hvilket tilbud, hvordan flyttes pasiente

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

INGREDIENSER: 4 pærer 200 g friske bjørnebær 2 ss sukker SERVERING: 250 g gresk yoghurt MANDELTOPPING: ½ dl brunt sukker 50 g mandler 25 g smeltet smør FRAMGANGSMÅTE:
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
Seks lag har kvalifisert seg til NM Community Catering 2020. Finalene arrangeres 3. og 4. mars på SMAK 2020.
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
I forbindelse med Oste-VM i Italia i oktober tok oster fra TINE og Oste-Compagniet med seg sju medaljer hjem.
Kjøkkenskriveren 10.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt