Det er ikke ofte institusjonsmat er gjenstand for oppmerksomhet på høyt akademisk nivå. I vår disputerte Kjersti Berge Evensen med en doktorgrad om hvordan helse- og kjøkkenpersonell på sykehus og helseinstitusjoner deler informasjon om mat og pasienters ernæringsutfordringer. I et helsevesen som blir mer og mer spesialisert, er det viktig at ulike yrkesgrupper snakker sammen og utveksler informasjon, for eksempel for å redusere forekomsten av feil- og underernæring, eller rett og slett for sikre at rett mat kommer fram til rett pasient. 13 helseinstitusjoner er med i studien - to universitetssykehus og 11 helseinstitusjoner i Oslo og Rogaland. Både helsepersonell, kjøkkenpersonell og matverter har blitt intervjuet.
Ulike ståsted
Evensen er psykologspesialist og er tilknyttet ledelse, økonomi og reiseliv ved Universitetet i Stavanger.
Ut fra bakgrunnen din skulle det vært interessant å vite hvorfor du valgte mat på institusjoner som tema for doktorgraden din?
Jeg hadde jobbet i administrasjonen i Helse Vest et par år da jeg søkte på denne doktorgraden. I jobben arbeidet jeg mye med systemer og strukturer i helsevesenet: Hvem får hvilket tilbud, hvordan flyttes pasiente