AddToAny

- At disse sommerlekene blir spesielle på alle måter, er det ingen tvil om

Carsten Skjelbreid har fått unna ferien og er klar for Discoverys OL-studio. Møt han i Sommerpraten.
Navn: Carsten Skjelbreid

Alder: 49

Stilling: Programleder for «OL i dag» på Discovery

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie gikk til Mallorca. Helt nydelig med et par uker med garantert varme. På grunn av OL blir det en veldig forkortet familieferie, men litt er jo som kjent bedre enn ingenting.

- Hva blir de største utfordringene med å dekke årets sommer-OL?

- Godt spørsmål. Den største utfordringen tror jeg blir å få all logistikken til å trekke i samme retning. På grunn av situasjonen i Japan så kan det jo komme forandringer på veldig kort varsel, noe som kan føre til at det blir ganske andre arbeidsvilkår for oss. Nå er det jo en stor hjemmeoperasjon og en nedskalert onsite-operasjon for Discovery Norges del. Og med nytt studio, inkludert fire vaktskifter i døgnet, så skal det ikke så mye slinger i valsen til før det skaper problemer. Med tanke på unntakstilstanden i vertsbyen så kan det jo hende at det også vanskeliggjør å snakke med utøvere ansikt til ansikt, og at mye mer blir digitalt. Men dette har en tendens til å løse seg i store mesterskap. Man begynner fryktelig rigid og strengt, og så løses det opp etter hvert som arrangørene ser at det fungerer. Men at disse sommerlekene blir spesielle på alle måter, er det ingen tvil om.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Hvis jeg kunne velge fra øverste hylle så hadde jeg invitert komiker Kevin Bridges, Liverpool-trener Jürgen Klopp og golf-spiller Phil Mickelson. Servert hamburger og øl og tent opp et leirbål. Hadde blitt en bra utflukt det. Tipper Phil har en fet båt, så vi kunne tatt en tur på sjøen.

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Jeg har ikke spart noen TV-serier, så de er pløyd gjennom allerede. Hører på lydbøker stort sett hver eneste dag, så jeg har ikke fått spart noen godbiter til ferien dessverre. Under ferien har det stort sett gått i en haug med podcaster om aktuelt OL-stoff. I tillegg har det jo vært fotball-EM, så da har det blitt liten tid til å høre på bøker som ikke er jobbrelatert. Får ta det igjen neste sommer.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Jeg var så heldig å bli overrasket på bursdagen min, med et skikkelig surprise-party. Dette var noen dager etter at landet åpnet opp igjen. Kona hadde kontroll på antall gjester, hvem som var fullvaksinerte og hvor mange som kunne komme. Ble en magisk kveld med gode venner. Det var helt nydelig. Fineste bursdagen jeg kan huske.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Selv om det er usikkert hvor fremtidsrettet det er, så har jeg alltid hatt en guttedrøm om å bli pilot. Har en over gjennomsnittet interesse for fly, og hovedsakelig kommersiell flyvning. Så det å være kaptein på en Boeing 747-400 på vei over Atlanteren er drømmen som aldri kommer til å gå i oppfyllelse

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året?

- Det er mange som har imponert meg det siste året, men det å holde en nasjon sånn noenlunde oppegående under en pandemi antar jeg er en ganske vrien øvelse. Så jeg er imponert over Erna Solberg. Sikkert masse å sette fingeren på, manglende vaksinetempo og feilslåtte kompensasjoner, men i det store og hele synes jeg hun har gjort en meget god jobb med å lede landet i totalt ukjent farvann.

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Jeg er generelt mot å gi mennesker yrkesforbud. Hvis kjendiser og tidligere fotballspillere ønsker å fronte den type virksomhet så antar jeg at de også vet hva det medfører av oppmerksomhet.

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- 1000 kroner i måneden er mye penger og jeg skjønner godt at mange reagerer. Men det koster mye penger hvis man for eksempel skal trene på et helsestudio, eller hvis man ønsker å spille golf et par ganger i uka. Det er jo slik at regningen for rettigheter alltid til slutt ender opp hos abonnentene. Jo dyrere rettigheter, jo større sluttregning hos brukerne. Spesielt nå siden alle satser alt på egne digitale plattformer. Jeg har ingen planer om å hoppe av, til det er interessen for engelsk fotball for stor. Er spent på hva Nent gjør med prisen når de overtar Premier League-rettighetene i 2022.

- Speedo - yay or nay?

For min del; et soleklart nay!! Ikke et pent syn. Så får de som har kropp til det kjøre speedo.

Image-text:

Forberedt på OL-floke:

Carsten Skjelbreid er forberedt på det uforberedte, men han tror de strengeste tiltakene vil løses opp så snart OL-arrangørene ser at det fungerer. Foto: Erik Johansen/NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Jeg vet at en kampanje ikke kan redde verden, men jeg tror det kan være et lite bidrag, sier regissør og initiativtaker.
Kampanje 21.09.2021
Bluebird Media åpnet sitt første kontor i Norge i august. Marius Talmo er nyansatt i byrået.
Kampanje 21.09.2021
Aller-byrået ansetter nye prosjektledere og PR-rådgiver. - Representerer den nødvendige bredden som skal til, sier daglig leder.
Kampanje 21.09.2021
Fotballkvinnene fikk først beskjed om at Kosovo-kampen vises ikke på TV. Kun tre timer før avspark fikk de kontrabeskjed.
Kampanje 21.09.2021
- Bor du på det du syns er verdens vakreste sted, så flyr Widerøe deg sannsynligvis dit, sier markedsdirektør.
Kampanje 21.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt