AddToAny

Disse filmene kjemper om Gullfisken: - Følelse av at kundene har hatt mer fokus på kortsiktige kjøp

Juryleder Lars Mitlid mener reklameåret har bydd på oppturer og nedturer.
Neste lørdag klokken 22.15 skal folket igjen stemme frem den reklamefilmen de likte best fra året som var. Showet blir sendt av TV 2 og ledes av Niklas Baarli, men i år som i fjor er det som normalt sett har vært en festaften for reklamebransjen preget av koronarestriksjoner og forhåndsinnspilte takketaler.

- Det er klart vi gleder oss, men det er en nedtur at det ikke blir live, det er ikke til å legge skjul på. Vi ville heller kunne sittet i en sal og vært på fest, men sånn ble det. Det er alltid spennende uansett, selv om det er morsommere å være der live enn bare å se på TV, sier juryleder for Gullfisken-juryen 2021, Lars Mitlid til Kampanje.

- Noen fine lyspunkter

Mitlid har vært mangeårig konsulent i Try og jobbet med et bredt utvalg annonsører. Etter å ha sett gjennom det meste av årets reklamefilmer, sitter han med en følelse av at reklamene har gått bort fra den langsiktige merkevarebyggingen.

- Når vi i juryen har sett gjennom alle filmene som har vært på TV hver måned så kan det føles som om kundene har hatt mer fokus på det kortsiktige kjøp, enn langsiktig merkevarebygging. Men, heldigvis er det noen fine lyspunkter innimellom som gjør at vi fant verdige sølvfisker hver måned, sier han.

Han er imidlertid veldig fornøyd med variasjonen av reklamefilmer som har vunnet Sølvfisker.

- Jeg synes vi har endt opp med en fin bukett Sølvfisker. Det er en god blanding av humor og det emosjonelle aspektet. Det er ikke så langt unna 50/50 på den fronten. I tillegg er det en god spredning av annonsører - fra de større offentlige til de mindre annonsørene, sier Mitlid.

Try står bak flest filmer

I fjor var det Norsk Tipping og Pol som stakk av med Gullfisken for den første reklamefilmen om Lotto-millionærens hund Otto. Også i år stiller Norsk Tipping til start, denne gangen med Try i ryggen og filmen «A Place Up North», som tar utgangspunkt i kometkarrieren til Erling Braut Haaland på fotballbanen.

Try står bak totalt fem av årets Gullfisken-kandidater, Kitchen bak tre, Pol bak to, og Alexander Reklamebyrå og Nord DDB bak én hver.

Disse har vunnet Sølvfisk og er med i konkurranse om Gullfisken (klikke på tittelen for å se filmen):

Måned Byrå Annonsør Vinnerfilm

Januar Try Equinor

Februar Kitchen Statkraft

Mars Kitchen Bufdir

April Try Skatteetaten

Mai Pol Fjord Line

Juni Try Norsk Tipping

Juli Nord DDB Oslo McDonalds

August Kitchen Av-og-til

September Try Forsvaret

Oktober Try DNB

November Alexander Reklamebyrå Kiwi

Desember Pol Posten

Image-text:

Kan vinne igjen:

Forrige gang Gullfisken gikk av stabelen med publikum i salen var i 2020. Den gangen var det Kitchen og Bufdir som vant, og de er nominerte også i år. Foto: Dag Robert Jerijervi

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

NRK-profilen har meldt midlertidig overgang fra NRK Sørlandet til Nyhetsdivisjonen.
Kampanje 17.05.2022
- Vi trenger gode bjellesauer i alle sektorer, og her kan DNB gripe muligheten til å vise seg fram som ansvarlige og offensive, sier Åse Wetås.
Kampanje 16.05.2022
Michael Solbakken og Knut-Ole Mathisen skal styrke byråets film- og designavdelinger.
Kampanje 16.05.2022
Ni av ti TV-seere valgte Eurovision på lørdag. Det er ny rekord.
Kampanje 16.05.2022
Fastfood-giganten McDonalds har begynt prosessen med å selge sin virksomhet i Russland etter 30 år i landet.
Kampanje 16.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt