AddToAny

Diaspora som støtter Abiy må være troverdige brobyggere

Diaspora som støtter Abiy må være troverdige brobyggere
MENINGER: I forrige uke skrev en av statsminister Abiys støttespillere et innlegg der han avviser risikoen for en etiopisk statskollaps.
Innlegget er fullt av motsigelser, og forfatterens beskrivelse av Abiy som en samlende leder er ikke lenger korrekt, skriver Teshome Hunduma.

I et innlegg i Bistandsaktuelt den 10. juli forledet en representant for den pro-Abiy etiopiske diasporaen det norske publikum ved å avvise faren for en mulig stat-sammenbrudd i Etiopia.

Jeg er enig med forfatteren av artikkelen i at dette er en tid for sorg, ikke debatt. Men når feilinformasjon blir formidlet, blir man tvunget til å rette opp informasjonen om situasjonen i Etiopia.

Har mistet sin samlende kraft

Artikkelen er full av motsigelser. I første halvdel skriver forfatteren om velstanden i Etiopia. Forfatteren har beskrevet denne velstanden som «de nye høyder som landet har nådd under Abiys ledelse». I siste del av samme artikkel skriver forfatteren at frykten for et mulig folkemord banker på døra i Etiopia.

Velstand og folkemord er ikke synonymer. Det er stor kontrast mellom de to begrepene. De to kan ikke skje samtidig med mindre man benekter sannheten om situasjonen i Etiopia nå.

Forfatterens valg av tittelen «Abiy samler etiopiere og fortjener alles støtte» ville ha vært riktig de første åtte månedene etter at Abiy tiltrådte som statsminister i april 2018. Beskrivelsen av Abiy som samlende er helt feil i 2020. Han mistet d

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

Befolkningen i den indisk-styrte delen av Kashmir minnes i disse dager at det er ett år siden sentralregjeringen i New Delhi opphevet områdets mangeårige særstatus.
Bistandsaktuelt 05.08.2020
Land som Norge må trå til med hjelp til Libanons hovedstad Beirut, mener Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland. Det er behov for omfattende bistand etter at det økonomisk kriserammede landet ble rammet av kraftige eksplosjoner tirsdag.
Bistandsaktuelt 05.08.2020
MENINGER: I diskusjonsnotatet "Bistand i koronapandemiens kjølvann" inviterer Norad prisverdig til debatt om viktige spørsmål rundt koronapandemien.
Bistandsaktuelt 05.08.2020
Fram til 2016 livnærte Yeison og lillebroren Brayan seg som raspachines; kokaplukkere. Så kom fredsavtalen som knuste levebrødet deres. Løsningen ble en pizzeria i hovedstaden Bogotá, og etter en tid blomstret forretningene.
Bistandsaktuelt 04.08.2020
To kvinner som mistet sine barn etter behandling ved et ernæringssenter i Uganda får nå erstatning. Det skjer etter at mødrene og deres advokater har inngått et forlik med misjonsorganisasjonen som drev senteret.
Bistandsaktuelt 03.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt