Dagligvarehandelen
03.12.2019
Målt i volum er matsvinnet størst for varegruppen ferske bakervarer. - Vi må tørre å si det: Det produseres alt for mye brød, sier Matvetts kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder.
Den siste rapporten for matsvinn i Norge slår fast at det høye svinnet trolig henger «tett sammen med returordningene for brød og bakervarer i dagligvarehandelen, der flere butikker har fri retur av bakervarer som ikke blir solgt». Når brød i tillegg anses som en destinasjonsvare, har butikkene for få incentiver til å redusere dette matsvinnet.
- Brødabsvarlig er viktig
Nå arbeider alle kjedegrupperingene med å redusere brødsvinnet, det inkluderer også returordningene. Men det må gjøres mer, mener både Matvett og Østfoldforskning, som står bak matsvinn-tallene.
Ferske bakervarer og fruk
Gå til mediet- Brødabsvarlig er viktig
Nå arbeider alle kjedegrupperingene med å redusere brødsvinnet, det inkluderer også returordningene. Men det må gjøres mer, mener både Matvett og Østfoldforskning, som står bak matsvinn-tallene.
Ferske bakervarer og fruk