AddToAny

Det lange tiåret da Tonje Brenna ble voksen

Det lange tiåret da Tonje Brenna ble voksen
Hun har skrevet ei bok hun karakteriserer som hennes lille brikke i det store puslespillet som til sammen utgjør minnet om 22. juli 2011. En dag hun tenker på i en eller annen form hver eneste dag.
Hun stiger av MS Thorbjørn ikledd mørke solbriller. Hun liker seg her, på Utøya, hun har vært her ofte de siste ti årene også - ja, det hender ikke sjelden at hun tar med seg sine to unger og samboeren hit. En familieutflukt gir en ekstra ro, en fred i sjela.
- Det er som å komme hjem, sier hun. Hun var her 22. juli 2011 også. Da var hun generalsekretær i AUF og hadde hovedansvaret for at den politiske sommerleiren ble en positiv opplevelse for over 500 ungdommer fra sitt elskede AUF. Som kjent endte det i et mareritt.

EI BOK FOR ALLE. Marerittet har Tonje Brenna (33) nå skrevet bok om. Hun har siden i fjor vært fylkesrådsleder i Viken og ser ut til å ha god kontroll over livet. Midt i august i 2011, tre uker etter terroren, var livet et kaos. «Det er vanskelig for folk som ikke var der å skjønne hva vi opplevde», sa hun i et intervju i FOs medlemsblad Fontene. Hun har ikke spor av posttraumatisk stresslidelse, men forteller likevel at disse årene ikke har vært lette.
- Hvorfor ei bok nå?
- Ti år er lang nok tid til å få det litt på avstand, men samtidig kort nok til fortsatt å huske det meste av hva som skjedde, sier hun.
Den opprinnelige planen var å skrive ei
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Telemarks-patrioten Arbeiderpartiets Telemark-representant Terje Aasland reiser rundt i fylket han elsker så høyt for å sanke stemmer til partiet i hans hjerte. Sentralt i livet er også familien, industrien - og høyspentlinjer.
Nettverk 04.09.2021
Å se koblingen mellom industrien og veien til det grønne skiftet er vanskelig for mange unge, tror Gaute Henriksen (18). Det vil han gjøre noe med. - Det er vi som må gjennomføre det grønne skiftet, mener han.
Nettverk 04.09.2021
Kosting er mer tilfredsstillende som aktivitet enn støvsuging (med mindre det er en robotstøvsuger som gjør jobben), mener dingseredaksjonen. Støvsugeren er klumpete, tung og tidvis en vriompeis.
Nettverk 04.09.2021
Nettverk 04.09.2021
Min datter kjører mye el-sparkesykkel, men jeg er bekymret for alle skadene som skjer med slike sykler. Dekker reiseforsikringen skader på f.eks. tenner eller klær om uhellet skulle være ute?
Nettverk 04.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt