AddToAny

- Det har vært en glede å lede en organisasjon som har vist så mye omstillingsevne og forståelse for den ekstraordinære situasjonen.

I sommer håper PU-leder Arne Jørgen Olafsen at medarbeiderne hans får mulighet til å koble av uten for mange avbrytelser. Selv har han ingen problemer med å ta en titt på mailboksen i ferien.
Arne Jørgen Olafsen er leder for Politiets Utlendingsenhet (PU), og forteller at så langt i år er det blant annet flyktninger fra Ukraina som har preget arbeidshverdagen. Nå står ferie og hytta for tur.

- Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

For egen del skal jeg tilbringe sommerferien på en hytte på svenskekysten som vi kjøpte for noen år siden og som jeg har blitt veldig glad i. Ferie for meg er minst mulig med planer, men det blir nok lange og gode måltider, litt vedlikeholdsarbeid, båtliv, bading, litt trim og besøk av familie og venner.

- Leser du mail fra jobben i ferien?

Normalt har jeg ingen problemer med å kombinere en fullverdig ferie med å holde meg sånn noen lunde oppdatert om hva som skjer på jobben.

- Flyktningstrømmen fra Ukraina har preget 2022, hvordan har dere håndtert dette?

Masseankomstene fra Ukraina har preget arbeidet i PU siden Russland gikk til krig 24. februar.

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Med mobiltelefonen har kamera blitt allemannseie. Overalt, alltid! Ansatte i politiet har dermed ofte tilgang på privat mobiltelefon på jobb, noe som har medført både anmeldelser, straffereaksjoner og tap av politikarriere.
Politiforum 11.08.2022
Et reinsdyr laget et hyggelig avbrekk i fartsmålingen i trafikken i Tromsø.
Politiforum 10.08.2022
Kunstig intelligente systemer muliggjør nye former for kriminalitet, men også nye redskaper for politiarbeid. Men grensen mellom bruk og utprøving kan tidvis være utydelig.
Politiforum 09.08.2022
Politietaten er med sitt voldsmonopol den etat som tydeligst representerer staten og statsmakten. Ansatte i politietaten forvalter dermed makt på individnivå som få andre offentlige ansatte gjør. Det gjør misbruk av den makten svært alvorlig.
Politiforum 05.08.2022
72 personer ble drept i trafikken i løpet av årets syv første måneder. Det er en økning på 32 personer, sammenlignet med samme periode i 2021.
Politiforum 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt