AddToAny

- Det finnes lekemateriell i barnehagen, men brukes det? Det skal Tone finne ut.

- Det finnes lekemateriell i barnehagen, men brukes det? Det skal Tone finne ut.
Hvordan bruker egentlig barnehagene lekemateriellet de har, og hvor bevisste er de rundt sin egen praksis? Det vil Tone Rove Nilsen finne mer ut om.
I neste uke presenterer hun litt av det hun har funnet ut under sluttkonferansen for forskningsprosjektet GoBaN.

Tone Rove Nilsen har jobbet i et år med et doktorgradsprosjekt om barnehagens praksis med lekemateriell innendørs, som skal være ferdig i januar 2022. Gjennom besøk i åtte barnehager har hun sett på nært hold hva barnehagene har av lekemateriell og hvordan de bruker det, og snakket med de ansatte om hvordan de reflekterer rundt dette.

- Jeg har observert barna i lek og intervjuet barnehagelærerne. Datainnsamlingen startet i mai og ble fullført i desember, så det har vært en hektisk høst med mye reising. Nå starter den kjempespennende jobben med å analysere datamaterialet, sier hun.

Tirsdag skal Nilsen til avslutningskonferansen for GoBaN for å fortelle om forskningsprosjektet.

FAKTA GoBaN - Gode barnehager for barn i Norge

De t største forskningsprosjektet innen barnehagefeltet noensinne, og det første i sitt slag til å ta for seg kvaliteten i norske barnehager og dens innvirkning på barn i barnehagen.

Prosjektet undersøker hva som karakteriserer en god barnehage, og hvilke faktorer som påvirker barnas trivsel, måloppnåelse og utvikling.

Mandag og tirsdag i neste uke er det sluttkonferanse for GoBaN, der resultatene vil presenteres.

Prosjektet har undersøkt:

1200 barns liv i barnehagen i 90 ulike barnehager med ulik organisering og med en rekke ulike sosiale og kulturelle bakgrunner, innen hele aldersspekteret (0-5 år).

Hvordan barnehagekvalitet fostrer læring; sosial, emosjonell, og kognitiv utvikling; og trivsel. Disse vil sees i relasjon til Rammeplanen fokusområder som lek og hverdagsaktiviteter, matematikk, språk, naturfag, og estetiske fag (kunst, musikk, dans og drama).

Hvordan pedagogisk virksomhet differensieres i ulike barnehager med høy og lav kvalitet, og hvilken innvirkning forandring i gruppestørrelse og barn/voksen-forhold har på barna.

Barns utvikling og læringsprosesser.

Prosjektet vil også utvikle et nasjonalt kvalitetssikringsverktøy som er spesielt tilpasset norske barnehageforhold, med utgangspunkt i eksisterende internasjonale verktøy som ITERS, ECERS-R/E og NCKO.

GoBaN er finansiert med 20 millioner kroner fra Forskningsrådet (NFR) under programmet UTDANNING2020, et tiårig forskningsprogram om utdanningssektoren.

Programmet skal styrke kunnskapsgrunnlaget for politikkutvikling, forvaltning, profesjonsutdanning og profesjonsutøvelse og fremme forskning på et høyt vitenskapelig nivå.

Programmet er finansiert av Kunnskapsdepartementet.

Les mer på prosjektets hjemmeside.

Her finner du programmet til sluttkonferansen.

-

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

«Barn må få erfare hva de tør og ikke tør, før en voksen kommer og forteller hva som er farlig,» skriver fire barnehagelærerstudenter ved Høgskulen på Vestlandet.
article_web barnehage.no 19.03.2019
- Det er private barnehager mot ideologi, økonomer, jurister, stat, kommune og mediene. Dette er ikke lenger en debatt om likebehandling av barn i Norge, dette er en debatt mot fordommer, myter og politikk, sier barnehagestyrer Tone Holme.
article_web barnehage.no 19.03.2019
Fire ivrige fireåringer fra Eventus Midtun barnehage fikk æren av å overrekke et gavekort på 60 825 kroner fra Eventus-barnehagene til Sykehusklovnene.
article_web barnehage.no 18.03.2019
Marianne Ree har forsket på hvilke kommunikasjonsmønstre som forekommer i interaksjoner mellom barna og personalet i tre barnehager, og på hvordan disse påvirker barnas muligheter for å medvirke i fellesskapet.
article_web barnehage.no 18.03.2019
Hva gjør du når barnet begynner å hyle i butikken, eller nekter å ta på seg klærne når det hentes i barnehagen? Her er noen gode råd om grensesetting fra familieterapeut og pedagogisk leder Ida Angelsen.
article_web barnehage.no 18.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt