AddToAny

- Det er stadig mindre grensesprengende oppdagelser

Professor Kristian Gundersen mener det må en revolusjon til for å endre forskningskulturen fra et rotterace til å være nyskapende.
Ny kartlegging avdekker alvorlige problemer med den akademiske kulturen i Storbritannia.

I en ny undersøkelse blant britisk-baserte forskere karakteriserer et flertall av respondentene forskningskulturen som negativ. De samme faresignalene er å spore i Norge, mener forskere Khrono har snakket med.

Blant annet svarer en av respondentene i undersøkelsen at «jeg tror forskningskulturen er på vei til å kollapse. Store ting er nødt til å skje, hvis ikke, kommer de til å se at alle har forlatt akademia».

Det er ikke det verste ved forskningskulturen, mener biologiprofessor ved Universitetet i Oslo, Kristian Gundersen.

Det er forskningsråd og politikere som i stor grad bestemmer hv

Les mer

Flere saker fra Khrono

Forskningsrådet skal vel ikke bare være et direktorat for næringsutvikling? Til dette har vi vel Innovasjon Norge?, skriver artikkelforfatterne i en kommentar til Forskningsrådets strategi for 2020-2024.
Khrono 17.02.2020
Styreleder Trine Syvertsen reagerer på at debatten om nye ledelsesmodeller i akademia skytes ned allerede før de er kommet i gang.
Khrono 17.02.2020
Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU har selv vært i hardt vær om kontroversielle uttalelser og debatt om ytringsfrihet. Nå reagerer han sterkt på at UiO-dekan Frode Helland er invitert til rasismedebatt i Trondheim.
Khrono 16.02.2020
Statsbygg får ikke ventilasjonsanlegget til å fungere i forskningslokalene til UiT - Norges arktiske universitet. Følgene er store for fagmiljøet, opplyser ansatte.
Khrono 16.02.2020
Praksis. Til tross for at vi kan være enige om at praksis er viktig for å sikre god og relevant utdanning, erfarer vi utfordringer rundt praksisstudiene, skriver forfatterne av denne kronikken.
Khrono 16.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt