AddToAny

Det er noe underlig på gang i verden. Grunnleggende prinsipper, regler og verdier er i ferd med å bryte sammen

Det er noe underlig på gang i verden. Grunnleggende prinsipper, regler og verdier er i ferd med å bryte sammen
Europa rystes i grunnvollene, skriver Mikhail Fridman. Det er noe underlig på gang i verden. Grunnleggende prinsipper, regler og verdier, som tradisjonelt har utgjort selve fundamentet i vår tilværelse, er i ferd med å bryte sammen.
Ustabilitet og usikkerhet sprer seg som et virus og smitter land og kontinenter. De som i går befant seg på ytterflankene av europeisk politikk er i full fart på vei mot hovedscenen. Noen står langt til venstre i politikken, slik som Syriza i Hellas og Podemos i Spania.

Andre står langt til høyre, som Nasjonal Front i Frankrike, Fidesz i Ungarn og AfD i Tyskland. Men de har alle til felles at de er populistiske motstandere av de etablerte systemene.

Og det er ikke bare Europa som rystes i grunnvollene. USA, som er tuftet på prinsippene om frie markeder og åpenhet, støtter opp om to presidentkandidater der en sprer sosialistiske synspunkter og en annen argumenterer for isolasjonisme.

Mikhail Fridman

Mikhail Fridman (52) er styreleder i LetterOne, et privateid investeringsselskap med hovedkontor i Luxemburg og kontorer i London.

Sammen med partnere etablerte han Alfa Gruppen i 1989 og senere Alfa-Bank, en av Russlands største private banker.

I Norge er Mikhail Fridman først og fremst kjent gjennom de forretningsmessige konfliktene med Telenor i Vimpelcom.

Nye sannheter

Denne populistiske fremmarsjen gjenspeiler et tydelig og trist faktum: Gamle og velprøvde sannheter regnes ikke lenger som tilstrekkelige i moderne samfunn, og disse sannhetene nyvurderes og omde

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Luftforsvaret har oppnådd første operative evne med F-35A, men må holde trykket oppe for å overta Nato-beredskap om halvannet år.
Teknisk Ukeblad 01.06.2020
Sammen med Northvolt skal Hydro bygge et anlegg for resirkulering av elbilbatterier i Norge. - Dette er veldig viktig, sier statsminister Erna Solberg (H).
Teknisk Ukeblad 01.06.2020
Med nye data skal hele landet få mer presise aktsomhetskart for radon.
Teknisk Ukeblad 01.06.2020
Vår tidligere vegdirektørs krav om utslippsfrie fergestrekninger var riktig og viktig.
Teknisk Ukeblad 01.06.2020
Port skulle holde reinsdyr ute fra vindparken, men eierne lot den stå oppe. Nå vil de anke pålegget.
Teknisk Ukeblad 31.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt