AddToAny

Det er enklere å få autorisasjon som sykepleier enn som regnskapsfører

Det er enklere å få autorisasjon som sykepleier enn som regnskapsfører
Det kan virke som om det er viktigere for myndighetene at et regnskap føres korrekt, enn at pasienter møter sykepleiere som er tilstrekkelig faglig oppdatert, skriver Tanja Vatnås.
I 2017 var det i underkant av 12 000 regnskapsførere i Norge, og 82 av disse mistet autorisasjonen. På samme tid var det i underkant av 150 000 sykepleiere. Av disse mistet 70 autorisasjonen, men bare åtte av dem på grunn av svikt i den helsefaglige kompetansen.

Når man setter seg inn kravene for å få autorisasjon, er det åpenbart at det stilles strengere krav til de som skal føre regnskap, enn til oss som skal gi helsehjelp. Det er nesten ikke til å tro at myndighetene stiller strengere krav til en som skal jobbe med tall, enn til oss som jobber med mennesker - som ofte står på en knivsegg mellom liv og død.

Kravet for å få autorisasjon som sykepleier er enkelt. Du må ha bestått godkjent sykepleierutdanning, være under 80 år og ikke være uegnet for yrket. Hvis du er uegnet, sjekkes det ikke videre; det er opp til utdanningsinstitusjonene og arbeidsgivere å melde inn bekymringer om dette.

Regnskapsførere må tilfredsstille mange kriterier

Kravet for å få autorisasjon som regnskapsfører er langt mer omfattende. Først og fremst må du ha en relevant utdannelse på bachelornivå eller høyere. Deretter må du ha minst to års dokumentert praksis innenfor de siste fem årene (dette er nå foreslått økt til tre å

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

På fire år har over 300 frivillige fra Røde Kors stilt seg til rådighet for døende og pårørende, stort sett ved sykehjem. Men de er redde for å bli brukt som argument for innsparing.
Sykepleien 12.12.2019
Ansatte i hjemmetjenesten i norske kommuner bruker svært mange blå skotrekk av plast hver dag. Det er et stort miljøproblem fordi skotrekkene kastes som restavfall. Vi har et forslag som kan løse problemet, skriver forfatterne.
Sykepleien 12.12.2019
Korleis utdanningsinstitusjonane realiserar den nye forskrifta for sjukepleieutdanning, kan vere avgjerande for sjukepleiefaget si framtid i akademiske gradssystem, skriv Jeanne Boge og Karin Anna Petersen.
Sykepleien 11.12.2019
Velferdsteknologi kan gjøre helsetjenestene bedre, men for å lykkes må alle aktører samarbeide, både de som utvikler teknologien, de som produserer den, og de som skal bruke den.
Sykepleien 11.12.2019
En ny felles kommunal pasientjournal, med navnet Akson, er nå under utarbeiding.
Sykepleien 10.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt