AddToAny

Det blåser en ny vind i Sykepleierforbundet

Sykepleiere skal ut av offerrollen, og deres kompetanse skal selges dyrt. Det er konklusjonen etter NSFs landsmøte denne uken.
Sykepleierforbundet valgte en akademiker med doktorgrad til ny leder. Valget av Lill Sverresdatter Larsen varsler ikke bare et generasjonsskifte på toppen av Sykepleiernes Hus. Det viser også at pendelen nå svinger fra tradisjonelt fagforeningsarbeid til en gryende bevissthet om sprengkraften i faget: Helsetjenesten klarer seg ikke uten sykepleiernes kompetanse. Den må selges dyrt.

Spydspiss

Forskeren fra Tromsø ønsker å bruke sykepleiernes «faglighet og kompetanse som spydspiss» for å sikre sine mål. «NSF skal puste sykepleiefaglig ekspertise» varslet hun i sitt kandidatur. Hun ønsker å formidle sykepleie som avgjørende for framtidens helsetjeneste. Helsemyndighetene i Norge og arbeidsgivere er riktignok i ferd med å innse det samme. Men med Larsen ved roret vil NSF ikke lenger nøye seg med festtaler, lover hun.

Og landsmøtet i NSF kjøpte hele pakka. I forbundet har pendelen historisk svingt mellom tradisjonelt fagforeningsarbeid og en sterkere betoning av faget. Men de siste 20 årene har NSF i manges øyne markert seg som en aktør som ofte har grått sine bitre tårer over sykepleiernes manglende verdsetting i helsetjenesten. For utenforstående kunne dette ha et lett preg

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Det er viktig å styrke sykepleietjenesten og legge til rette for sykepleierne. Da får du gode helsetjenester! For det står ikke på oss, noe vi allerede har bevist så langt i år, skriver Dag Werner Larsen.
Sykepleien 25.05.2020
- Når du får spørsmålet «hvorfor må jeg dø?», så er det hardt, du vet ikke alltid hva du skal si. Samtidig er det en utrolig givende jobb, forteller Linda Sunne. Hun er sykepleier og jobber med palliasjon.
Sykepleien 25.05.2020
Folkehelseinstituttet presiserer nå at det har liten hensikt å koronateste store grupper av friske, som for eksempel alle ansatte i en bedrift.
Sykepleien 25.05.2020
- Jeg skammer meg nesten litt for å innrømme det, men koronakrisen har vært en skikkelig opptur for meg som studerer folkehelse, skriver masterstudenten.
Sykepleien 24.05.2020
- Pasientene trenger god og omsorgsfull sykepleie. Og de bør bli møtt med et stødig og varmt blikk uavhengig av de fysiske barrierene vi nå omgir oss med, skriver Sandnes og Bjerkan.
Sykepleien 23.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt