AddToAny

Derfor frykter de konkurs: Blir saksøkt av dem som jobber for omsorgsselskapet

Styrelederen i det kommersielle omsorgsselskapet Baos mener de ikke har råd til etterbetale alle konsulentene pensjon, overtid og feriepenger.
- Saksøkersiden har fremstilt Baos som et selskap som utnytter bruk av oppdragstakere og på mange områder opptrer kynisk med økonomisk vinning. Baos er ikke enig og mener de har fokus på å levere gode tjenester til tjenestemottakere.

Slik startet advokat Marianne Kartum sin sluttprosedyre for Drammen tingrett tirsdag. Syv medlemmer i Fagforbundet har saksøkt det kommersielle velferdsselskapet Baos.

Baos holder til i Buskerud og regnes som en mellomstor aktør innen kommersiell velferd, med blant annet Oslo, Nedre Eiker, Drammen og Lier kommune som kunde.

Krever tilbakebetaling og faste jobber

Over flere år har de syv jobbet på selskapets avlastnings- og omsorgssenter i Buskerud. De har hatt kontrakter som selvstendig næringsdrivende, men mener at de i realiteten har vært ansatt. Dermed har de gått glipp av stillingsvernet i arbeidsmiljøloven og en rekke goder.

De krever etterbetalt overtid, feriepenger og tjenestepensjon, et krav som beløper seg til 3,3 millioner kroner. Flere av saksøkerne jobber fortsatt for Baos. Disse krever faste jobber.

- Kunne kjøpt forsikringer

Baos mener de syv visste hva de gjorde da de tok oppdrag som selvstendig næringsdrivende. Advokat Marian

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Kvinners inntekt utgjør 87 prosent av menns. 14. november har 87 prosent av året gått. Det markerte fagbevegelsen i Trondheim torsdag kveld. Likelønnsaksjonen i Trondheim torsdag kveld var inspirert av tilsvarende aksjon på Island.
Fagbladet 15.11.2019
- Formidabelt, overraskende og suksess, er ord som blir brukt i forbindelse med kollektivstuntet i Moss og Rygge. Neste uke starter tilsvarende prosjekt i Fredrikstad. Aldri har så mange kjørt buss i Moss og Rygge.
Fagbladet 15.11.2019
Pensjonistforbundets leder, Jan Davidsen, har foreslått et eget Nav-ombud i forbindelse med trygdeskandalen. Nå følger han opp og mener pensjonister og trygdede trenger et sterkt korps av tillitsvalgte.
Fagbladet 15.11.2019
Telefonnummer og epostadresse til et uhildet varslingsorgan deles ut til alle delegatene. I andre enden sitter tillitsvalgte og ansatte fra blant annet Fagforbundet med fullmakter til å sende folk hjem om nødvendig.
Fagbladet 15.11.2019
I sine alternative budsjett foreslår både Miljøpartiet De Grønne og Rødt å øke bensinavgiften. Samtidig vil begge partiene innføre klimabelønning.
Fagbladet 15.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt