AddToAny

Derfor er takknemlighet og anerkjennelse så viktig for arbeidsplassen

Derfor er takknemlighet og anerkjennelse så viktig for arbeidsplassen
Små handlinger som et smil, en tommel opp, en hyggelig tilbakemelding eller fraværet av dette, påvirker alle produktiviteten vår og hvordan vi kjenner oss i jobbsammenheng, skriver organisasjonsutvikler Espen Houge.
Forfatterinfo

Espen Syse Houge

Espen Syse Houge driver konsulentselskapet Houge Organisasjonspsykologi. Han har mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi fra Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Her er fire spørsmål til deg og arbeidsplassen din:

Hvor ofte kjenner du på følelsen av anerkjennelse på din arbeidsplass?

Hvor ofte uttrykker du takknemlighet overfor andre?

Er det en vane på din arbeidsplass å si takk til de man omgås med?

Har du noen gang gitt en kollega en kaffekopp i hans eller hennes favorittfarge?

Dette er eksempler på små handlinger som krever liten grad av innsats, men som samtidig kan bety svært mye for den enkelte. Handlinger som signaliserer takknemlighet, men også fraværet av dem, viser seg å spille en betydningsfull rolle i utviklingen av kollegialt samhold og hva man kan forvente i retur fra andre.

To typer lederatferd

I 1950-årene oppstod det et perspektivskifte i forskningen på ledelse (Arnold, Coyne, Randall & Patterson, 2020). Framfor å se på lederes karakteristika og egenskaper, utvidet forskerteam ved to universiteter i Ohio og Michigan fokuset til lederes atferd. De ba rett og slett medarbeiderne om å beskrive måten lederen deres oppførte seg på.

Resultatet ble en omfattende liste med beskrivelser og oppfatninger av atferd som kunne kategoriseres inn i to hovedaktiviteter. På den ene siden finner man atferd som er orientert mot oppgaveløsning og mål- og resultatoppnåelse, mens den andre dreier seg om utvikling og vedlikehold av sosiale og mellommenneskelige relasjoner.

Organisasjonspsykologen Edwin Fleishman (1969) beskrev de to kategoriene som «consideration» - relasjonsorientert -, hvor lederen viser at han eller hun stoler på medarbeiderne, lytter til deres forslag og idéer og bryr seg om hvordan de har det, og

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

- Veldig ofte er gamle følelser og sår det vi har minst lyst til å kjenne på. Og vi gjør veldig mye for å slippe unna dem, sier psykolog Anne Hilde Vassbø Hagen i denne episoden av podkasten Pia og psyken.
Psykologisk.no 20.09.2020
Følg med på andre, men ikke bli en følger. Det er ett av tre gode råd fra den romerske filosofen Seneca. Hver kveld gjennomførte han en slags psykologisk vareopptelling før han gled inn i søvnens rike, skriver Eirik Hørthe.
Psykologisk.no 16.09.2020
Vi har alle gått i klasse med elever som har oppført seg på måter som ikke har passet inn i klasserommet. Noen av disse elevene har vokst opp med det som kalles utviklingstraumer, skriver Kaja Næss Johannessen og Ann-Karin Bakken.
Psykologisk.no 16.09.2020
Vi trenger forskningen for ikke å henfalle til tro, dogmer, myter, ideologi, religion, pengemakt eller innskytelser.
Psykologisk.no 14.09.2020
En del følelser, som sjalusi, skam og redsel, skulle mange av oss gjerne vært foruten. Så hvorfor er det lurt å kjenne litt ekstra godt etter på hva disse følelsene prøver å fortelle oss? Det er tema i denne episoden av podkasten Pia og psyken.
Psykologisk.no 14.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt