AddToAny

Denne norske kjempedronen vekker internasjonal oppsikt

Denne norske kjempedronen vekker internasjonal oppsikt
Kjempedronen fra Sykkylven deltar i EUs smartbyprosjekt Horizon 2020, og i tilsvarende prosjekter for italienske Leonardo og japanske Yamato. Interessen fra Norge er mindre.
- Bortsett fra Forsvaret, er det få norske bedrifter som har vist interesse for det vi holder på med. Det er rart, for vi har hatt besøk av bedrifter fra hele verden på jakt etter smarte løsninger for fremtiden. Vårt største marked så langt er i Australia og Japan. Det er de stedene vi er kommet lengst. Vi har også levert til USA og Canada. Europa kommer etter, men i Norge er det merkelig stille. Vi opplever at satsingsviljen i utlandet er større. Jeg frykter at vi sover i timen her i landet, sier Odd Einar Hjellen. Han er leder for Griff Aviations avdeling i Sykkylven som også er hovedbasen for selskapet.

Leder for utviklingsavdelingen i selskapet, Svein Even Blakstad, forteller at energiselskaper i Australia og Japan har tatt i bruk dronen. Arbeidsoppgaven til dronen i Australia er i forbindelse med kraftlinjebygging der en tr

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Vindkraft langs havner og motorveier kan bli aktuelt i Norge.
Teknisk Ukeblad 24.11.2020
Robothunden er på plass på Skarv-feltet. Aker BP og Cognite har testet bruk av robothunden «Spot» til autonome inspeksjoner og innsamling av sensordata på det flytende produksjonsskipet Skarv i Norskehavet.
Teknisk Ukeblad 24.11.2020
Den autonome ferga «milliAmpere 2» er snart klar til sjøsetting. Til sommeren begynner den med autonom persontransport over kanalen i Trondheim.
Teknisk Ukeblad 24.11.2020
Vaksinenyheter slår positivt ut. Prisen på nordsjøolje steg tirsdag morgen til 46,56 dollar fatet, det høyeste nivået siden oljekollapsen i mars, ifølge Reuters.
Teknisk Ukeblad 24.11.2020
Etter et vellykket pilotprosjekt er det bestemt at alle politidistriktene i Norge skal få begynne å bruke droner i arbeidet sitt.
Teknisk Ukeblad 24.11.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt