AddToAny

Dekankandidat Hanne Flinstad Harbo skal få fart på Det medisinske fakultet

Hanne Flinstad Harbo kan bli UiOs første kvinnelige medisindekan noensinne. Men det er ikke derfor hun stiller til valg.
Til høsten er det dekanvalg på Det medisinske fakultet. For første gang på 12 år blir det ikke bare et «valg» med én kandidat. En måneds tid etter at forskningsdekan Jens Petter Berg kunngjorde offentlig at han er kandidat, er nok et dekanlag klare til å stå fram.

- Det er på tide med et reelt dekanvalg på fakultetet vårt. Og vi tror at vi kan bidra med noe nytt, sier dekankandidat Hanne Flinstad Harbo til Uniforum.

Med seg som prodekankandidater har hun professor og tidligere instituttleder Jan Bjålie fra Institutt for medisinske basalfag (forskning) og førsteamanuensis og utdanningsleder på Institutt for helse og samfunn Magnus Løberg (utdanning).

Selv er Harbo professor II på Institutt for klinisk medisin og avdelingsleder og overlege ved Nevrologisk avdeling på Oslo universitetssykehus (OUS).

Ikke i opposisjon

Selv om motkandidaten Berg og to andre på laget hans er del av sittende dekanat, oppfatter ikke Harbo dette som at nåværende ledelse stiller til gjenvalg. Dermed blir det heller ikke riktig å si at de stiller i opposisjon mot sittende dekanat, forklarer hun:

- De stiller med ny dekan og delvis et nytt team. Og med en prodekan for forskning som ikke har vært inne tidligere. Foreløpig vet vi ikke mer om plattformen deres enn det som har stått i Uniforum, nemlig at de jobber med saken.

Harbo er likevel ganske sikker på at de to lagene skiller seg på noen punkter. Hvilke det er, kan hun foreløpig ikke konkretisere. Og fremdeles er heller ikke Harbo-lagets plattform finpusset nok til å deles. Men noen ting har de likevel klart for seg:

Blir de valgt, vil Harbo, Bjålie og Løberg ta i bruk det de omtaler som «nye vinklinger og nye verktøy» for å «videreutvikle Det medisinske fakultet som et ledende fakultet, til beste for pasienter, befolkningens helse og samfunnet som helhet».

- Vi vil synliggjøre, involvere, samarbeide, beslutte og gjennomføre, oppsummerer dekankandidaten.

Målet er å forbedre forholdene for undervisning, forskning og nyskapning ved fakultetet. Og det skal gjøres i samarbeid med ansatte, studenter og eksterne og interne partnere.

- Viktig at prosesser ikke drar ut i tid

Dagens ledelse har satt mye bra i gang, beskriver de tre. Men nå må endringene settes ut i livet.

- Det er gjort mye godt arbeid, men nå er det på tide både å få fart på gjennomføringer og ta noen nye grep, slår Harbo fast.

Løberg trekker fram fakultetets største studieprogram som eksempel:

- På medisinstudiet er det gjort et stort arbeid med å legge planer for utviklingen av studiene. Noe som kalles Kvalitetsløftet er for eksempel klart til bruk, men egentlig ikke igangsatt enda. Så det handler ikke bare om å legge nye planer, men også å implementere og iverksette, beskriver han.

Også Bjålie ønsker å f

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Det har vært stor spenning knyttet til valget av nytt pasientjournalsystem på Det odontologiske fakultet. Nå er beslutningen tatt. Fakultetet ønsker å bruke det markedsledende systemet Opus dental.
Uniforum 01.07.2022
Denne sommaren sykla gjesteforskar Marleen van Gelder frå Nijmegen i Nederland til Universitetet i Oslo for å samla inn pengar til forsking på for tidleg fødde barn. Om kort tid syklar ho tilbake igjen.
Uniforum 01.07.2022
Høsten 2023 vil det første kullet starte opp på en ny masterutdanning i Folkehelsevitenskap og epidemiologi ved Det medisinske fakultet på UiO.
Uniforum 30.06.2022
Flyktninger skal få studere uten generell studiekompentanse samtidig som ukrainske studenter i Norge får forlenget stipendordningen sin. Det har regjeringen bestemt.
Uniforum 30.06.2022
Utviklingsdirektør Morten Irgens blir prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid (FoU) ved Høyskolen Kristiania. Han overtar med det den nåværende jobben til påtroppende rektor Trine Johansen Meza.
Uniforum 30.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt