AddToAny

De som bruker mest penger, oppnår mest, viser forskning på Arendalsuka

Arendalsuka har blitt omtalt som demokratiets dansegulv. Forskerne finner at de som ikke har så mye penger til å svinge seg, får mindre utbytte av å være der. Men også små organisasjoner opplever å få gjennomslag.
Mange tusen mennesker, noen anslag sier rundt 80 000, var innom Arendal i uka som gikk. I mylderet av disse menneskene og arrangementene gikk det også rundt forskere og forsket på fenomenet Arendalsuka.

I år var fire vitenskapelige assistenter og flere forskere til stede, blant annet for å dybdeintervjue rundt 60 organisasjoner som deltok. Forskerteamet presenterte årets survey og analyser på Arendalsuka.

Hva skjer i Arendal?

Bærekraftbloggen:

Arendalsuka - en meningsfull heksegryte?

Forskningsprosjektet startet fordi Arendalsuka hadde vokst fram til å bli en ny arena der folk med makt, innflytelse og ønske om påvirkning bruker mye tid og penger.

- Da må forskningen også være der, mener Eli Skogerbø.

Hun er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon og leder forskningsprosjektet. Det er knyttet til Senter for studier av politisk kommunikasjon (POLKOM) ved Universitetet i Oslo.

- Både her og i den svenske Almedalsveckan og på Folkemøtet i Danmark skjer det ting som vi forskere egentlig ikke vet så mye om. Hva er disse politiske festivalen og hvordan blir de brukt? Hvorfor er folk her? Hva oppnår de med det? Hv

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Forskerne vet fremdeles ikke årsaken til at 42 hunder døde, og minst 200 ble syke, av blodig diaré i fjor høst. Nå intensiveres arbeidet.
forskning.no 22.02.2020
Norske medisinstudenter etterlyser mer undervisning om hvordan klimaendringene påvirker helse.
forskning.no 22.02.2020
Men påfuglen har fått en opptur. For første gang er det gjort opp status for Indias fugler. Ti forskningsinstitusjoner og naturorganisasjoner har samarbeidet om en ny rapport.
forskning.no 22.02.2020
Nye målinger av antimaterie bekrefter teori. Antimaterie. Kanskje har du hørt om den gåtefulle motpolen til den materien vi ser rundt oss. Alt det telefonen din er laget av, det du ser på skrivebordet ditt - og alle du kjenner.
forskning.no 22.02.2020
Har du en mor eller en far som sliter med søvnen? Da bør du være forberedt på at det også kan komme til å gjelde deg.
forskning.no 22.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt